Biztosan látta már James Corden brit komikust énekelni az autójában valamelyik világsztárral. Corden idén is nagyot ment ezzel a végtelenül egyszerű ötlettel: a saját showműsorában rendszeresen jelentkező blokk, a Carpool Karaoke lényege mindössze annyi, hogy egy zenészt beültet az autójába, körbevezeti őket New Yorkban vagy más amerikai nagyvárosban, közben beszélgetnek és természetesen énekelnek is.

Az elmúlt másfél évben James Corden sorra gyűjtötte be korunk legismertebb zenészeit. Az ötletet egyébként még a BBC egyik 2011-es műsora adta, amelyben George Michael és Corden Londonban kocsikáztak egyet, miközben Wham! slágereket énekeltek. Itt még az angol műsorvezető ült az anyósülésen.

Aztán eljött 2015 márciusa, elindult James Corden saját tévéműsora, a Late Late Show, és lement az első hivatalos Carpool Karaoke, az anyósülésen pedig már az első vendég, Mariah Carey volt látható, amint elénekli az Always Be My Baby című számát. A videót több mint 20 millióan látták a YouTube-on - azóta már 28 milliónál tart a nézettség.

Majd érkezett Justin Bieber, és sültkrumpli zabálás közben elárulta, hogy soha nem hallgatja saját számait, majd a Rubik-kockát is sikerült kiraknia. 

Aztán jöttek sorban az énekesek, többek között Jennifer Lopez, Elton JohnGwen Stefani és így tovább. 

2016 egyik első Carpool Karaoke epizódjában Adele volt a vendég, akivel a Spice Girls legismertebb slágerét (Wannabe) is elénekelték együtt, de arra is rávette, hogy rappelje el Nicki Minaj Monster c. slágerét. Ez az adás lett idén a világ legfelkapottabb videója a YouTube szerint, ezt a részt több mint 135 millióan nézték meg. 

És természetesen érkezett Britney Spears is, aki nem nagyon értette meg, hogy miről szól ez az egész. 

Egy-egy részben nem is az a legjobb, amikor a zenész a saját számára énekel rá, hanem amikor Corden meglepi őket valami váratlannal. Az, hogy ezt a geget hogy reagálja le egy-egy zenész, azért nagyon árulkodó tud lenni. 

Például J-Lo nevében randira hívta Leonardo DiCapriót, birkózott a Red Hot Chili Peppers félmeztelen zenészeivel, rábírta a One Direction tagjait, hogy elnyomják az ő koreográfiáját, és még menyasszonyi ruhát is felvett Iggy Azalea kedvéért. 

Corden azért nem csak zenészeket hív meg az autójába, egyszer még az aktuális First Lady-t, Michelle Obamát is rávette, hogy részt vegyen az egyik Carpool Karaoke epizódban, ő Missy Elliottal és persze Cordennel közösen dalolta el a Get You Freak Ont. 

Az év vége fele haladva is jöttek emlékezetes adások, Lady Gaga még októberben volt vendég, Madonna pedig azzal hívta fel magára a figyelmet azzal, hogy twerkelt egyet, ami lássuk be, nem könnyű feladat egy autóban ülve. Itt nézhető meg a teljes adás Madonnával. 

A sorozat még nem ért véget, van még szekérderéknyi zenész, aki még nem ült be Corden kocsijába, jövőre biztos újabb vicces és tartalmas epizódok várhatóak.

Melyik volt eddig a legjobb Carpool Karaoke?