Talán FKA twigs, de inkább Lady Gaga volt az utolsó, aki fénykorában úgy tudott öltözködni, hogy elég volt egy fél pillantást vetni a képeire, az ember egyből tudta, hogy kiről van szó – akkor is, ha az arca nem látszott. Mindegyik szettje különleges és egyedi volt, de mindegyikről ordított, hogy ez csak ő lehet, senki más, mert csak ő öltözködik így.

Hát most végre valahára újra itt van valaki, akiről el lehet mondani ugyanezt.

Egyedi, izgalmas, azonnal felismerhető stílusa van, szellemes, sokkoló, de (és ez még nagyobb ritkaság) nem ízléstelenséggel vagy mellkipakolással hívja fel magára a figyelmet. Ráadásul nekünk külön érdekes, hiszen néha magyar tervezőtől választ ruhát.

A photo posted by ABODI (@doraabodi) on

Janelle Monáe 31 éves, amerikai színész-énekesnőről van szó, aki Abodi Dórától vesz fel alkalomadtán ezt-azt, amint azt a Dívány is megírta már több, mint egy éve. Az alábbi és a fenti fotó a magyar tervezőnő Instagramjáról származik, és jóval frissebb.

A photo posted by ABODI (@doraabodi) on

Janelle Monáe alábbi hat szettje már mind 2017-es, szóval kettő hét elég volt neki ahhoz, hogy ezt a hat telitalálatot összehozza – miközben kolléganőinek zöme továbbra is csak felsliccelt-dekoltált, csillogó estélyikben tud gondolkodni. Nézze végig, aztán mondja meg, ön szerint a hat közül melyik alkalmon nézett ki a legjobban!

Palm Springs Film Festival – vörös szőnyeg

Az év második napján Janelle Monáe máris egy filmfesztiválon találta magát, ami azért nem túl nagy csoda, mert Monáe foglalkozását tekintve színésznő – ezt eddig el is felejtettük mondani. Szóval el is ment, a vörös szőnyegre egy fekete alapon fehér pöttyös bundában érkezett, a képösszeállításban ezt is meg lehet nézni. De aztán levette a kabátot, és ez a ruha volt rajta, miközben a hajában kuszán tekeregtek az arany kiegészítők.

Palm Springs Film Festival – fiatal rendezők találkozója

Másnap még mindig ezen a filmfesztiválon volt, de egy kevésbé puccos eseményen. Itt megint egy fekete-fehér mintás ruha volt rajta, a haja itt is fel volt tűzve, és itt is csak az ajka meg a körme volt élénk színű. De ezúttal a ruhájának sokkal jókislányosabb a fazonja, a haját tekervények helyett ziherejsztűk díszítik, a rúzsa pedig hupilila, nem vörös. Ugyanazokból az elemekből építkezik ugyanabban a stílusban, de teljesen más a végeredmény.

Ünnepélyes filmvetítés

Persze Janelle Monáe nem csak úgy véletlenül forog mostanában ennyi filmes eseményen, hanem azért, mert most került a mozikba új filmje, a Hidden Figures. Ezt a filmet itthon A számolás joga címmel vetítik majd január 19-től, szerepel benne Kirsten Dunst és Kevin Costner is. De Hollywoodban január 4-én már túl voltak a premieren, és csak egy ünnepélyes vetítés volt, amire Monáe elég laza szerelésben jelent meg: egy bő ujjú, fekete blúzban és egy bő szárú, fekete-fehér csíkos nadrágban. Vagy kvázi nadrágszoknyában – a hajában még mindig az előző napi ziherejsztűkkel.

Golden Globe-gála – vörös szőnyeg

Na de aztán a múlt hét végén elérkezett a Golden Globe-gála, amiről Janelle Monáe sem hiányzott hála Istennek. Ha hiányzott volna, lemaradunk a fenti csodáról! És már megint fekete-fehér, már megint pöttyös, de amíg az első szett dívás volt, a második jókislányos, a harmadik laza-hippis, addig ez princesszes – Monáe úgy néz ki benne, mint egy királykisasszony egy Tim Burton-filmből. Ő mindig el szokott ütni az átlagtól, ami persze lehet, hogy van, akit idegesít, de mi részünkről egyre inkább lelkesedünk érte.

Golden Globe-gála afterparty

És persze a díjkiosztók után mindig jön a bulizás, de természetesen Janelle Monáe ad magára annyira, hogy átöltözik a kettő között. A fekete-fehér pöttyösből na mibe? Fekete-fehér csíkosba! A nadrág emlékeztet arra, mint amit pár nappal korábban a filmvetítésen viselt, de ez most más anyagból van és szűkebb fazonú, ráadásul nem fekete, hanem fehér felsőt vett hozzá. Pöttyös haja és minimálsminkje maradt ugyanaz a gálára, mint ami a díjkiosztón volt, viszont van kistáskája és a nyakára kötött egy szalagot.

Marie Claire-gála

Janelle Monáe – hol nézett ki a legjobban?

És ezen a héten is volt egy díjkiosztó, méghozzá kedden, ezt a Marie Claire magazin rendezte Hollywoodban. Nyilván a legjobban akkor lepődtünk volna meg, ha Janelle Monáe itt mondjuk egy zöld estélyiben jelenik meg, de azért van min meghökkenni így is: ez a csillogóra kivarrt kisruha ugyanis félig szmoking!

Janelle Monáe sose szeret kiengedett hajjal mutatkozni, most is fel volt tűzve a haja, de ezúttal Miki egér füleire emlékeztető módon kettő kontyba. A körmeit átfestette fémszínűre, és a rengeteg gyűrű mellé egy egészen különleges kézékszert is viselt – utoljára szólunk, hogy a képösszeállításban tényleg minden sokkal jobban látszik.

Eszünk ágában nem volt olyan opciót tenni a szavazógépbe (most sem), hogy egyik sem tetszik, Janelle Monáe stílusáért muszáj lelkesedni! Önnek melyik szerelése jön be a leginkább?