Január 22-én volt 9 éve, hogy Heath Ledgert holtan találták a manhattani lakásában. Michelle Williams, aki a véletlen gyógyszer-túladagolásban elhunyt színész egykori szerelme (és gyermekének anyja) a sajtónak eddig nem szívesen beszélt a Ledger halálát követő időszakról, de most az évforduló alkalmából interjút adott a Wall Street Journal magazinnak.

A Golden Globe-díjas színésznő elmondta, vigasztalhatatlannak érezte magát, és az volt a legnehezebb, hogy kiköltözzön abból a brooklyni házból, ahol korábban együtt éltek, és nevelték közös lányukat – úgy gondolta, hogyha ott maradnak, azzal meg tudja őrizni egy ideig a látszatot, mintha még mindig együtt lenne a család.

Az idén Oscar-díjra jelölt, A régi város című film főszereplője azt is elmondta, hogy a Ledger halála utáni időszakban teljesen maga alatt volt, és folyton csak arra tudott gondolni:

hogyan fog megtalálni minket, ha elmegyünk? Ez az a hely, ahol éltünk, és nem fogja tudni, hogy hol vagyunk.

Matilda Rose Ledger

Michelle Williams és Heath Ledger kislánya, Matilda Rose Ledger a tragédia idején még mindössze kétéves volt, így nem igazán ismerhette édesapját, viszont ha megnézzük a most 11 éves kislány képeit, azt megállapíthatjuk, hogy örökölte apja vonásait. 

Azt nehéz pontosan megmondani, hogy milyen viszonyban is volt egymással Ledger és Williams a színész halála előtti időszakban, de annyit lehet tudni, hogy a kapcsolatuk 2007 őszén megromlott, a sajtó sokat írt akkoriban szakításukról, de valószínűleg sosem tettek pontot kapcsolatuk végére. 

A színésznő arról is beszélt, hogy 36 évesen már nincsenek nagy romantikus elképzelései az igaz szerelemről. Miután 11 éve neveli teljesen egyedül kislányát, már elfogadta az egyedüllétet. A klasszikus családmodell amúgy sem izgatja. 

via People