Akkor most a Fókusz nem mond igazat, vagy az Újságok írtak valótlant? Ugyan is a lapok, már évekkel ezelőtt tényként közölték azt, hogy a lakás már nem az enyém. Elbuktam. Ahogyan fogalmaztak. Hangsúlyozom, évekkel ezelőtt! Akkor most mi is van? Megmondom mi van. A lakás továbbra is az én tulajdonomban van. Ahogyan évekkel ezelőtt is. Az Ügy még nem ért véget.

Alekosz nem sokkal a Fókusz csütörtök esti adása után kommentálta a hírt a Facebookon, miszerint bukta a VV-s nyereménylakását. A Fővárosi Ítélőtábla ugyanis január 14-én hagyta helyben az elsőfokú bíróság ítéletét, amely szerint a Való Világ 4 győztese szerződést szegett, és ezzel elveszítette a VIII. kerületi lakás tulajdonjogát, ami így visszakerült az RTL Klubhoz.

Kiírása apropóján felhívtuk és megkérdeztük, hogy szerinte mit jelent az a szóösszetétel, hogy jogerős ítélet, esetleg a Kúriához fordul-e, de csak azt ismételgette, hogy

a posztjában mindent leírt, olvassuk el még egyszer vagy inkább tízszer, hátha úgy sikerül megérteni, mit akar mondani.

Nem sikerült, de talán elég, ha ő érti.

Azért megkerestük a RTL Klub sajtóosztályát, hátha ők megfejtik, mire célozhatott Alekosz, amint válaszolnak, posztunkat frissítjük.

A nézetkülönbség egyébként 2012-ben abból fakadt, hogy Alekosz átment a TV2 Összeesküvők című műsorába. Az RTL Klub ezért letiltotta a havi egymillió forintos utalásokat, illetve a luxusutazást, amelyeket szintén főnyereményként kapott. És szerették volna visszavenni a nevére került 30 millió forint értékű lakást valamint a nyereményautót is.

2013-ban az elsőfokú ítélet szerint Alekosznak csak a 20 millió forint értékűre megállapított lakását kellett volna visszaadnia az RTL Klubnak, ami 15 millióval kevesebb, mint amennyit a csatorna követelt. A nyereményautót megtarthatta, a 7,6 millió forintos perköltséget viszont neki kellett fizetnie.

2015-ben aztán a másodfokú bíróság hatályon kívül helyezte az elsőfokú döntést, így a per újraindult, és öt év után kedden zárult le. Alekosznak amellett, hogy elvesztette lakása tulajdonjogát, az 1,2 millió forintos perköltséget is ki kell fizetnie.

Frissítés

Az RTL Klubot is megkerestük, hogy mit reagálnak Alekosz kiírására, hogy szerintük Alekosz léphet-e még bármit ebben az ügyben. Az alábbi választ kaptuk.

A Fókusz című műsorunkban  csütörtök este  minden információ elhangzott a per kapcsán, ahogy az is, hogy jogerős másodfokú ítélet született kedden a Fővárosi Ítélőtáblán, ami immár végrehajtható. A bíróság 2013-ban első fokon egyébként már visszaítélte a lakást az RTL Klub számára, ez ellen fellebbezést nyújtottak be, amit a napokban ismét megnyert társaságunk. Az ítélet szerint a Földhivatal gondoskodik majd a tulajdonjog átjegyzéséről.