Annak ellenére, hogy Istenes Bence Magyarország egyik legsikeresebb műsorvezetőjének számít, a tévés mégis úgy döntött, hogy karrierjében visszalépve Németországban vállal munkát. Ahhoz, hogy bejöjjön a számítása, ott újra végig kell járnia a ranglétrát, ráadásul úgy, hogy közben hosszú hetekre kénytelen itthon hagyni párját, Csobot Adélt és kilenc hónapos kisfiukat, Nátánt.

A helyzetet tovább bonyolítja, hogy Istenes Bence közben elvállalta az RTL Klub hamarosan rajtoló túlélőshow-ja, a Survivor műsorvezetését is. A Bors ennek kapcsán beszélgetett el vele.

Nem bánom, hogy visszaléptem a karrieremben, mert ahhoz, hogy elérjünk bizonyos célokat, áldozatokat kell hozni. Németország egy tízszer nagyobb piac, és még senkinek nem sikerült Magyarországról olyan karriert elérnie, amit én tervezek. Nem hiúságból teszem, inkább szakmai maximalizmusból. Érdekel az is, hogy sokkal többféle és személyre szabottabb műsor vezetésére van lehetőség, és természetesen az anyagi feltételek is mások a német piacon. Igazából csinálhatnám azt is, hogy itthon várom, hogy megtaláljon egy műsorvezetői feladat odakintről, de ezt nem akartam. Szeretném megismerni az ottani tévézési szokásokat, a piacot, a műsorkészítési folyamatokat, és a tizenkét éve nem gyakorolt németemen is dolgozni kell

– magyarázta Istenes Bence.

A műsorvezető azt is elárulta, hogy Németország legnagyobb televíziós műsorgyártójánál, az UFA-nál dolgozik a fejlesztési osztályon, és egy kis lakást bérel kint.

Mint mondta, Adél és Nátán - akik várhatóan nyáron költöznek ki hozzá - rendszeresen meglátogatja őt, a Survivor forgatásai alatt azonban erre már nem lesz lehetőség.

Van ennek a szakmának nagyon sok negatív oldala, az egyik ez. Dolgozunk ünnepnapokon, hétvégéken, és bizony vannak olyan formátumok, amikhez el is kellhet utazni. Mielőtt elvállaltam, természetesen megbeszéltük Adéllal, de ő is és én is éreztük, hogy ez kiemelkedő feladat, és a karrierem szempontjából is előnyös. Nyilván rettenetesen fognak hiányozni, de majd sokat telefonálunk, bár elég jelentős lesz az időeltolódás. Volt róla szó, hogy Adélék egy pár napot velem töltsenek kint, de ezt hamar elvetettük. Nem csak a játékosoknak járnak majd nomád körülmények, mi sem ötcsillagos szállodában alszunk. Egy stábnak vagy nekem, mint férfinak elmegy egy ilyen szállás, de nem egy kisbabának való az. Nem igazán lehet majd ott naphosszat a medence partján játszani.

Via Bors