Jimmy Kimmel abszolút telitalálat volt a 2017-es Oscar-gála házigazdájának: esti műsorának elemeit az átadóba is beemelve szórakoztatott. Összegyűjtöttük ezeket az ütős pillanatokat, valamint a további meghatározó jeleneteket is az éjszakából – a díjazottakkal, köztük Deák Kristóf Mindenki című filmjével itt foglalkoztunk, a teljes névsort itt találja.

Kezdjük a monológgal

Kimmel rádiósként kezdte pályafutását, majd 10 éven keresztül vezetett különböző reggeli és délutáni műsorokat – beszélőkéje, és időérzéke tehát innen van. Majd' 9 perces bevezetőjét csont nélkül mondta végig, az első sorokban ülő színészeket kissé froclizva. Meryl Streepnek pedig egy külön szegmenst áldozott, akit ugye Donald Trump túlértékeltnek titulált – ezen ült a poén, állva tapsolta a színésznőt mindenki. Továbbá Kimmel azt is megkérdezte, milyen ruhában van, utalva a Lagerfeld-botrányra. Videó alább, bőven megéri minden egyes másodpercét!

Rendhagyó módon indult az egész

Justin Timberlake bevonulásával, táncával, és zenéjével. Ilyen, vagy ilyesmi még nem volt, a gálából inkább egy esti showműsor kerekedett, és nem ez volt az egyetlen jelenet, ami ezt alátámasztja.

Mi ez a tapsolás? :DDD

Nicole Kidman ki tudja miért, de átváltott Grincsbe, és valamiért a mesehős ujjmozdulatait megszégyenítően utánozta azt. A Twitterezők szerint valójában egy robot.

És egy kicsit szélesebb látószögből:

And the Oscar goes to... vagy mégsem!

A legkínosabb/legviccesebb jelenet ad beszédtémát ma: véletlenül rossz produkció kapta a legjobb filmnek járó díjat. A bakiről egy videót mutatunk, a jelenetről tovább pörög a beszéd, errefelé.

Szívszorítás

Taraj P. Henson, Janelle Monae és Octavia Spencer mellett a színpadon Katherine Johnson látható. Ő az a matematikus, akiről A számolás joga című filmet forgatták. A rasszizmus és szexizmus útvesztőjében lett a NASA tudósa, munkájával hozzájárult többek közt a holdraszálláshoz – az ő igaz története ihlette a produkciót. 2015-ben Elnöki Szabadság Érdemrendet kapott munkásságért. Hatalmas ovációval ünnepelték.

Meglepi kirándulás civilekkel

A már említett Jimmy Kimmel Live! producerei egy jópofa showelemmel gazdagították az estét: egy turistabusz gyanútlan utasait tessékelték be a Dolby Színházba, hogy itt most Oscar-gála ruhákat, nagyestélyiket, és mindenféle relikviát fognak látni – csakhogy volt egy csavar a történetben, és a mit sem sejtő civileket a színpad elé, egyenesen az első sorba vezették fel. Így történt az, hogy Denzel Washington összeadott egy jegyespárt, vagy hogy Meryl Streep szeretettel ölelgette a civileket. Sőt, Jennifer Aniston napszemüvege is új gazdára talált.

Szívszorítás 2

Viola Davis a legjobb női mellékszereplő díját kapta, és egy érzelemteli beszédet mondott arról, hogy miért érdemes színésznek lenni, és mennyire fontos neki ez a hivatás. Történeteket mesélhet, emberekről, akik gondolkodtak, mertek tenni, szerelmesek voltak, vagy elvesztek.

Ezért lettem művész – hála istennek, hogy az lettem –, mert ez az egyetlen hivatás, amely a megélt életet ünnepli.

Cukorkák hullottak az égből

Jimmy Kimmel további showeleme az volt, hogy a díjátadó egyik pillanatában cukorkák, édességek kezdtek hullni az égből – gondolván a korgó celebgyomrokra. Láthatóan mindenki örült az égből jött kedvességnek.

Vissza a jövőbe

Seth Rogen megadta a módját, egy igazi De Loreannal érkezett a színpadra, a volánnál Michael J. Fox ült – így adtak át díjat. Különlegesség még, hogy Rogen lábán a tavaly év végén piacra dobott valódi, Nike önbefűző cipő volt.

ÉS VÉGÜL: Beszólni Donald Trumpnak

Egy kihagyhatatlan ziccer volt Kimmel részéről, hogy beszólhasson az elnöknek, hiszen az utóbbi időben az mindenkit kiosztott, többek között a színészeket is. Többször poénkodott vele a showműsor alatt, de ez volt a kegyelemdöfés: mivel a gála kezdete utáni két órában sem Twittelt semmit Trump, Kimmel úgy gondolta, ír neki. Még Meryl Streep üdvözletét is beleszőtte.

via TooFab

Az idei Oscarról született összes írásunkat megtalálja, ha ide kattint!