Havas Henrik február 28-án indult el rohamtempóban a lejtőn, miután Facebook-oldalán megállapította: Vajna Tímea élete nehéz, ahogy Kelemen Annáé és Molnár Anikóé is, mivel ugyanazt a mesterséget űzik mindhárman. Molnár Anikó erre persze berágott, Kelemen Anna meg annyival lerendezte a dolgot, hogy Havas nem komplett.

Ezután a műsorvezetőtől rekordgyorsasággal szabadult meg a  Tv2, amitől állítólag Havas összeomlott. Végül először a Facebookon kommentálta a történéseket, miszerint mindenki hülye, aki nem értette a poént. Most meg a Blikknek magyarázta el nagyjából ugyanezt.

„Nem bennem van a hiba, hanem a népekben. Az utcán, mondjuk megszólítok tíz embert azzal, hogy mondok két nevet: Andy Vajnát és Mészáros Lőrincet, akkor sajnos nem azt fogják mondani, hogy az egyik szorgalmas gáz- és vízvezeték-szerelő, a másik szorgalmas parókakészítő, hanem sajnos azt fogják mondani, hogy mind a kettő stróman.″

Azt is hozzátette, hogy teljesen mindegy, hogy ő mit gondolt, a lényeg az, hogy sokan,

köztük sajnos az én kedves csatornám, a TV2 is úgy döntött, hogy – de csúnya ez a szó – lekurvázás esete forog fenn”.

Havas szerint egyébként a jelenlegi filmügyi kormánybiztos akkor sértődött meg rá, amikor első magyarországi filmjét, A miniszter félrelépet egyszerűen szarnak nevezte.

Kicsúszott a számon, hogy szar volt. A partnerem oldalba lökött, hátranéztem, és ott állt Andy, közvetlenül mögöttem. Láttam rajta, hogy fáj neki! Rá egy hétre, a Fausto’s-ban a szomszéd asztalnál ült, és amikor meglátott, magasra emelte jobb kezének középső ujját.

„Én ezt nem tudtam mire vélni, de mázlim volt, mert egy egyetemi kollégámmal ebédeltem, aki ért a szemio­tikához (professzor, ezt tanítja), és felvilágosított, hogy ez azt jelenti, hogy… szóval azt. Tehát, hogy le vagyok szarva.”

És valóban. Andy Vajna ugyanis legutóbb azt üzente a Bors munkatársán keresztül, hogy Havas Henrik le van szarva.