tk3s 28098113

Katalin hercegné: anyának lenni hatalmas kihívás

vik
2017.03.27. 16:27 Módosítva: 2017.03.27. 16:27

Katalin hercegné az Out of the Blue című dokumentumfilm-sorozat március 23-ai londoni bemutatójának apropójából fejtette ki, milyen érzés egy hercegné bőrébe bújt anyának lenni. 

Elöljáróban érdemes tudni, hogy a sorozat egy olyan projektre épül, amely a fiatal szülők mentális egészségébe enged mélyebb betekintést, pontosan abba az időszakba, ami a gyereknevelés korai éveire korlátozódik.

GettyImages-545495596

 Szóval a témakör adott volt, Katalin hercegné pedig nem tett úgy, mintha ő lenne a tökéletes anyaság megtestesítője.

Számomra az anyaság egy hálás és csodálatos élmény. Persze néha óriási kihívásnak értékelem még úgy is, hogy nyilvánvalóan sokkal több segítséget kapok otthon, mint más anyák.  

- mondta, majd nem habozott hozzátenni, hogy anyának lenni egy olyan elsöprő élmény, amire gyakorlatilag képtelenség előre felkészülni. 

Anyaként egyszerre érzel örömöt, kimerültséget, szeretetet és aggodalmaskodást. Minden érzés összekeveredik ilyenkor.

Arra is utalt, hogy onnantól kezdve a nő már nem csak a saját személyiségét helyezi előtérbe, sokkal inkább anyaszerepben működik, és ennél jobbat talán nem is tehetne. Szerinte képtelenség, és fölösleges is eldönteni, hogy mi a jó és a rossz egy kétséges élethelyzetben, mindig aszerint kell cselekedni, ahogy éppen akkor, az adott szituációban helyénvalónak találjuk. 

tk3s 28787479

Velem együtt sok anya küzd önbizalomhiánnyal vagy a tudatlanság érzésével, és éppen ezért nem szabad félnünk segítséget kérni, hiszen az nem a gyengeség jele. 

Úgy véli, az anyák szerepe alapvető fontossággal bír a feltétel nélküli szeretet, támogatás és gondoskodás háromszögében, ezért nekik is minimum ugyanez járna. 

Katalin hercegné 2011 áprilisában házasodott össze Vilmos herceggel a Westminster apátságban, három évvel ezelőtt pedig megszületett első közös gyerekük, György herceg (aki pont úgy néz ki, ahogy évekkel ezelőtt megjósolták), lassan két éve pedig Sarolta hercegnő. Katalin eddig nem igazán beszélt arról, hogy nehéz lenne az élet velük, bár Saroltáról már említette egyszer, hogy olykor kitör belőle a harcias énje - ez pedig alighanem jelent valamit. Például, hogy hercegnéként sem olyan könnyű anyának lenni, mint gondoltuk volna. 

Forrás: Us Magazine