Azt beszélik, ma 22-23 fok lesz, és szikrázó napsütés mindenfelé. Megértjük, ha inkább az erkélyen napozgatna, de szerencsére még ott is van wifi, úgyhogy elolvashatja ma reggeli hírösszefoglalónkat. 

Kezdjük is azzal, hogy Gönczi Gábor miért készült ki teljesen. A 444 azt írja,  hogy a műsorvezető egy Facebook-bejegyzésben reflektált arra, hogy Hajós a tévés újságírók díjátadóján azt nyilatkozta a Blikknek, hogy 

halálosan idegesíti, ami a Tényekben történik, és hánynia kell tőle.

 Gönczi ezt nem hagyhatta tehát szó nélkül, és egy Facebook-bejegyzésben nyilvánított vélemény: 

"Igazából sajnálom Hajós Andrást, mert az ő tehetségével és sikereivel lehetne boldog ember is. Én a helyében megköszöntem volna a Tv2-nek, hogy hitt az ötletében, és pénzt, lehetőséget adott rá, hogy azt valóra váltsa. Ehelyett ő most egy interjúban »lehányja« (ez az ő szava) azt a tévét, amelyen az ő műsora is futott, benne sok kollégáját, talán barátait is, akik viszont szeretnek ide tartozni és szeretik a munkájukat. Én 20 éve készítek napi hírműsort, és még soha nem jutott eszembe becsmérelni senkit. Nemhogy a csapat-, még a versenytársaimat sem, merthogy általuk leszünk mi is jobbak, a tisztelet pedig mindenkinek kijár, aki becsülettel dolgozik. Hajós nemcsak a TV2-t szólta le, de ezzel együtt többszáz ember munkáját, és azt a 7-800 EZER embert is, aki minden nap megnézi és szereti azt a műsort, amelyet készítünk. A Tények az elmúlt két hétben többször is a legnézettebb hírműsor volt az országban. És egy utolsó gondolat. Vannak emberek, akik elvből nem ülnek be egy drága étterembe. És vannak olyanok, akik beülnek, majd miután végig ették az öt fogást, az utolsóba beleköpnek egyet, és visszaküldik, hogy pocsék az étel. Aztán fizetés nélkül távoznak és szidják a drága éttermeket. Ezek szerint ez utóbbi Hajós András. Nagy kár érte, mert az Emil Rulez k**va jó volt!"

Kende-Hoffher Krisztina pedig válaszolt rá: 

Kedves Gábor! Engedj meg nekem néhány rövid, baráti gondolatot, csak, hogy ne mosódjanak össze a dolgok.  Hajós a TV2 Csoportnak megköszönte a lehetőséget kiemelve kollégáit, a csapatot és a gyártó IKO-t. A helyszínen is, akkor is és később is.  Hajós a TV2 csatornát nem becsmérelte. Azt mondta el, amit már korábban is több helyütt. Nevezetesen azt, hogy neki soha nem volt munka- vagy általános szerződése sehol, és egyetlen csatornához sem szeretne tartozni, így a TV2-höz sem. Ő független szeretne lenni, maradni.

A Dalfutár című műsor nem a TV2-n, hanem a Super TV2-n futott. A műsor hátteréről és történetéről úgy hiszem, nem rendelkezel információval.

Hajós András nem személyeskedett. Valóban negatívan illette a Tények című műsort, és elfogadom, hogy vannak olyanok, akik számára a megfogalmazás stílusa vagy éppen annak tartalma nem tetsző. Talán ma már ő sem így fogalmazná meg azt, amit gondol és bánja, hogy ez így csúszott ki a száján. De rajta kívül nyilván vannak még, akik nem kedvelik és véleményezik, és nyilván jó sokan olyanok is, akiknek a Tények az első számú hírműsor. Az elvek, az ízlés olyan dolgok, amin nem lehet vitatkozni.

Az éttermes példádba kapaszkodva: olyan ez, mint, amikor a kedves vendégnek, a menü végén nem ízlik a desszert (pedig bele sem köpött :-)), de a felszolgáló már azt harsogja, hogy leszólták az éttermet.

Jelenleg itt tart a harc, meglátjuk, hova fut majd ki.

Menjünk tovább!

Barabás Éva a Bors szerint lebukott, hogy már két éve van barátja, akivel eddig sosem mutatkozott, most viszont de. A Best magazin fotóriportere LELEPLEZŐ fotókat is készített az esetről, majd a látottak alapján leszűrte, hogy egy jól bejáratott kapcsolat az övék. A képeket itt megtekintheti.

Aztán!

A Bors hosszú értekezést írt arról, hogy Demcsák Zsuzsának nem kellett a Tankcsapda-frontember Lukács Lászlóval interjút készítenie a reggeli Mokkában. A lap azt firtatta, hogy Lukács még mindig neheztel Demcsákra, amiért kapcsolatuk hajnalán túl sok infót adott át a sajtónak. 

Mi történt még? 

Stohl Andrásról a Bors megtudta, hogy korán fog kelni, és sokat fog utazni azért, hogy szerkesztőként tevékenykedhessen a Class FM-nél. Állítólag nagyon várja az új kihívást, és rendkívül felkészült is, mert tudja, ki az a Sarka Kata és azt is, hogy épp kitől válik. Őrület! 

Végül:

Zimány Linda a Blikknek adott interjút, amiből azon túl, hogy kiderült: még sem ő, sem Kedves Ferenc nem dolgozta fel kettejük szakítását, azt is elolvashattuk, hogy az ügyvédbojtár asszony mit gondol a plasztikai műtétekről. Ezt: 

Most még bőven elég néhány kozmetikai beavatkozás, a számat is néhány havonta töltetem. De nem zárkózom el attól, hogy ha elindul a gravitáció, akkor tegyek ellene.