Melanie Griffith egy hosszú interjúban nyilvánult meg olyan sokakat foglalkoztató kérdésekben, hogy miként élte meg annak idején a gyógyszer- és alkoholfüggőségét, és hogy ennek milyen hatásai voltak a gyerekeire. Továbbá beszámolt a volt kapcsolatairól, kiváltképp a volt férjeiről, és arról, hogy mostanában mi a helyzet plasztikafronton. 

A teljes interjú a Porter magazin hasábjain olvasható, a lényeg pedig nálunk.

Jól teljesítettem anyaként. Nem voltam az a földön fetrengve piálós ember, ennek ellenére persze tettem olyan dolgokat, amiket nem kellett volna, de a gyerekeim mellett mindig ott voltam. Mindig is ők voltak az elsők az életemben.

– mondta el az 59 éves színésznő, akiről ehhez tudni kell, hogy életében már több elvonón járt, mint az egészséges lenne. A '70-es és '80-as években súlyos alkohol- és drogproblémával küzdöt, ezekkel 1988-ban, 3 évvel első gyereke, a most 31 éves Alexander Bauer születése után kezelték.

2000-ben már a gyógyszerfüggősége miatt szorult segítségre, amit abban az időszakban úgy kommunikált, hogy véletlenül túl sokáig szedte a gyógyszert, amit egy súlyos nyaksérülés miatt írtak fel neki. Ez odáig fajult, hogy tíz évvel később megint bekerült az elvonóra , hasonló problémák miatt, és ugyan később elváltak, Antonio Banderas igen büszke volt rá , amiért állítólag kiválóan vette az akadályokat. Azt mondja, ezek a kegyetlenül nehéz időszakok semmilyen módon nem befolyásolták a gyerekei fejlődését. 

Viszont az tényszerű, hogy általában minden rehabilitációs időszakban állt mellette egy-egy szokatlanul toleráns férj. Don Johnsonnal (akitől a színésznő lánya, Dakota Johnson született) például kétszer is összeházasodtak, de végül nem maradtak együtt. A viszonyuk azóta bőven alkalmas arra, hogy barátok legyenek, olykor meg is jelennek együtt a nyilvánosság előtt.

Don várt rám, amíg ki nem jöttem a rehabról. Akkor jöttünk össze újra, és ez volt a legtermészetesebb, legtökéletesebb szerelem, amit átélhettem. De aztán egyszer csak nem működött tovább. Azt hiszem, nehéz, amikor mindketten reflektorfényben vagytok, kivéve, ha az egyik feladja a karrierjét.

Persze ezt egyikük sem tette meg, úgyhogy külön utakon folytatták tovább. Aztán jött Antonio Banderas, akivel 1996-ban fogadtak egymásnak örök, 2014-ig tartó hűséget.

Abban a kapcsolatban egyszerűen csak megrekedtem. Senki mást nem hibáztathatok, hogy vége lett, csakis magamat. Nem akarom, hogy ez megismétlődjön, csak élvezni akarom az életet, miközben azt csinálom, amit akarok. 

Az amit akar-nak azonban egyelőre egy férfi sem a része, amit a színésznő a túlzott félénkségével magyaráz.

Több mint két éve nem hívott el senki randira. Csak a barátnőimmel mászkálok el ide-oda olykor.

Pedig alapvetően sosem szűkölködött a férfitársaságban, annak idején nyíltan kavart Warren Beatty-vel, Jack Nicholsonnal és Ryan O'Neallel is. Remek embereknek tartja őket, akikkel azóta is baráti kapcsolatban van. 

Kelendőségét egyébként mi sem bizonyítja jobban, hogy három gyereke három különböző férfitól született. Mindenesetre a Banderassal kötött házassága alatt azért sok minden történ, ráadásul a válásukhoz Griffith megrekedésén kívül feltehetően az is hozzájárulhatott, hogy a színész eléggé ellenezte egykori felesége plasztikafüggőségét, ami állítólag mostanában stagnál. 

Egészen addig nem tűnt fel, milyen rossz irányba haladok, amíg az emberek fel nem hívták rá a figyelmemet. Ki voltak borulva attól, hogy mit művelek magammal. Szörnyen éreztem magam, amikor el kellett mennem egy másik plasztikai sebészhez, hogy vágja ki belőlem azt a sok szart, amit a másik belémpakolt. Remélem, most már normálisabban festek, mint azelőtt. 

Forrás: ET-Online, Vanity Fair, People