Vannak azok a sztárok, akiket nem vesznek elég komolyan, mert túl szépek, így nem tudják felküzdeni magukat. Aztán vannak azok az elismert színésznők, akiknek elegük lett és kiszálltak a mókuskerékből.

Lehet, hogy fel se tűnt, de Goldie Hawn, Demie Moore, Renée Zellweger, Michelle Pfeiffer és Meg Ryan már egy ideje nem (vagy csak alig) szerepelt valamilyen filmben. Nem véletlenül.

Renée Zellweger a harmadik Bridget Jones-film miatt olyan, mintha mindig is itt lett volna, pedig 2010 és 2016 között egy filmet se vállalt el. Egy korábbi, Vouge magazinnak adott interjúban mondta el egy mondatban, hogy miért hagyott fel hirtelen a színészkedéssel.

Egyszerűen elegem lett a saját hangomból. Félre kellett vonulnom és felnőnöm picit

- mondta Zellweger, aki így rátalált a névtelenségre, aminek következtében emberi szinten tudott kapcsolatot teremteni másokkal. Erre azért is volt szüksége, mert szerinte senki sem lehet jó történetmesélő, ha nincsenek élettapasztalatai.

A még mindig csúcsformában lévő Goldie Hawn is hasonlóan vélekedik. Egy interjúban a következőket mondta:

Ha nem végzünk semmilyen személyes kutatást, nem ássuk bele magunkat a dolgokba, akkor nem is élünk igazán, csak vagyunk, és kész.

Ő sem színészkedett 15 évig. Most Amy Schumerrel lesz egy közös filmje, az Ó, anyám! (Snatched) lesz a nagy visszatérés számára.

Meg Ryan 1981 óta van a szakmában, azóta négy év volt a leghosszabb időszak, hogy nem dolgozott. 2015-ben megrendezte élete első filmjét, az Ithacát. Akkor mondta, hogy kicsit sok lett már neki Hollywood. Azt mondta, hogy nagy árat kell fizetni, hogy legyen egy kis magánélete.

Michelle Pfeiffer mindössze túl körülményes lett azzal kapcsolatban, hogy mikor, hol és mennyi ideig forgat, mert mindent a gyerekei időbeosztásához igazított. Meg lehetett ugyan oldani a dolgokat, de elterjedt, hogy elég kukacoskodó ebben a témában. Így nyugdíjazta magát három évre. Most viszont egyből négy filmben is feltűnik.

Demi Moore ugyan nem tűnt el, viszont az elmúlt időszakban nem kapott főszerepeket. Hogy miért? Azt nem tudni, de most állandó szereplő lesz az Empire című sorozatban, illetve további három filmben is meghatározó karaktert játszik majd.

(E!)