Amerika filmes Mekkája rendesen kapja az ívet ebben az évben.

2016 elején még az Oscar körül volt egy balhé, hogy nem értékelik eléggé a színes bőrű művészeket (színészeket, színésznőket, írókat, rendezőket), ezen felbuzdulva Ian McKellen arra hívta fel a figyelmet, hogy eddig még egy nyíltan meleg színész sem kapott Oscar-díjat. De a női és a férfi színészek fizetéskülönbségéből adódó feszültséget is ide vehetjük, ami miatt Jennifer Lawrence háborodott fel a leghangosabban.  Ebből a "botrányból" egyébként Robin Wright egészen jól jött ki, hiszen sikerült Kevin Spacey-ével azonos fizetést kiharcolni a House of Cards (Kártyavár) című sorozatban.

Most a már jól ismert elemi probléma jött elő megint, hogy

a túl szexi nők, nem kapnak komoly szerepeket.

Megan Fox azt mondta egy interjúban, hogy az emberek túl felszínesek vele kapcsolatban.

Nem számít, hogy mit mondok, hogy milyen pozitívak a szándékaim, az emberek úgyis csak azt látják, amit látni akarnak. Egyszer piedesztálra emelnek, a következő pillanatban máris feláldoznak valamiért. Ezt nem lehet irányítani.

Megan Foxnak volt egy reklámja, amiben beállt tengerbiológusnak. Mint kiderült őt tényleg érdeklik az ilyen dolgok. Gondolta volna? Sőt! Nagyon szívesen foglalkozna archeológiával, és alternatív történelemmel. Lenne kedve szerepelni a History Channel olyan műsorában, ami ezekkel foglalkozik, de ha valahogy a Vice magazinnál kötne ki, annak is nagyon örülne.

Persze most még nem tudja pontosan mit is csinálna ott, de van némi újságírói kvalitása, ami határtalan elkötelezettségével párosulva biztos találna magának megfelelő feladatokat, amikben tökéletesen érvényesülhet. Addig viszont olyan filmekben kell szerepelnie, mint a Tini Nindzsa Teknőcök. Lássuk be, ez tényleg nehezen feldolgozható élethelyzet.

Itt van Emily Ratajkowski, aki konkrétan azt mondta, hogy 

Ha szexi színésznő vagy, akkor nehezen kapsz komoly szerepeket.

A leginkább meztelenkedéseiről híres modell a feminizmus hullámait meglovagolva akar igazi színésznő lenni. Robin Thicke Blurred Lines című klipje után szerepelt Ben Affleck oldalán a Holtodiglan thrirrlerben, a Törtetők mozifilmben önmagát adva láthattuk, legutóbb pedig a Miénk a világ című filmben szerepelt Zac Efronnal. Kétségtelen, hogy egyik filmben sem kellett igazi színészi teljesítményt produkálnia, ő viszont azt szeretné, ha ez nem így lenne. Ehhez persze egész Hollywood látásmódján kellene változnia, mert

Az emberiség fele nőkből áll, akik olyan filmekért akarnak fizetni, ahol nem csak a férfi, de a női karakterek ábrázolása is háromdimenziós.

Amber Heard, Johnny Depp válófélben lévő felesége is úgy véli, hogy túl jó nő ahhoz, hogy jelentős szerepeket kapjon. 2004 óta tartó pályafutása során láthattuk már pár filmben, de tény, hogy egyikben sem volt igazán számottevő, mármint filmes díjakat érdemlő a teljesítménye.

Keményen dolgoztam azért, hogy többet kapjak a tipikus "csinos lány" szerepnél.

Itt van némi ellentmondás a közben elvállalt filmekben (Machete gyilkol, Magic Mike XXL) látottakkal. Sőt! Johnny Depp volt felesége is meg tudná cáfolni ezt a "túl szexi vagyok a komoly karakterekhez" dolgot, hisz Vanessa Paradis olyan filmekben szerepelt, mint a Lány a hídon vagy a Café de Flore.

Az Oscar-díjas Charlize Theron azt mondta, hogy az igazi kemény szerepeket nem játszhatják olyanok, akiknek nincs meg a fizikuma hozzá. Ennyi az egész.

Ha lesz egy húsosabb/izmosabb szerep, akkor én ott leszek a meghallgatáson, és nézem majd, ahogy a legvékonyabb lányokat hazaküldik. 

Jessica Biel nem is maga jött rá, hanem egy rendező szembesítette a valósággal, hogy pont a vonzó külseje miatt nincs rá szükség.

Nekem nem a legszexibb nő kell, hanem a lány a szomszédból.

Justin Timberlake feleségét többször is figyelmeztették, hogy jobban tenné, ha megtanulna színészkedni, de valahogy sosem jött össze neki a filmes áttörés.

Scarlett Johansson is elbukott már jó pár szerepet a felszínes megítélése miatt, de meg is védte magát.

Szerintem érdekes látni, ahogy a színészek átalakulnak (lefogynak, meghíznak, kigyúrják magukat) egy szerep kedvéért, és amúgy nyugodtan el lehet hinni, rengetegszer van úgy, hogy egyáltalán nem vagyok szexi.

Jennifer Lawrence is beállhat Charlize Theron mellé, mert a felsoroltak közül ők ketten azok, akik külsejük pozitív megítélése ellenére is maximálisan érvényesülnek a filmes világban. Az Éhezők viadala, a Napos oldal, a Joy és az új X-Men-filmek sztárja elmesélte, hogy majdnem kimaradt A hallgatás törvénye című filmből, amiért első Oscar-jelölését is megkapta. A titok a következő:

Vörös szemek, semmi smink, semmi fürdés, mire azt fogják mondani, hogy: na igen, ő tényleg nem cuki.

via people, thehollywoodgossip, thewrap, celebdirtylaundry therichest