Hétfő reggel a sajtó elbúcsúztatta Pápai Joci, aki jövő héten indul Kijevbe, hogy Magyarországot képviselje az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjén. Az énekes és csapata nagyjából két hétig csak próbálni és akklimatizálódni fog az ukrán fővárosban, mielőtt a magyar versenyző május 11-én először színpadra áll, ha pedig ebben a fordulóban továbbjut, 13-án a döntőben is szerepelhet. Ahogy pedig egyre közeledik az utazás napja, Joci nem titkolja, eléggé elkezdett izgulni.

"Napközben még nem érzem az izgalmat, mondjuk egy ilyen napon, mit a mai, akkor megüt, hogy ez tényleg ennyire közel van.

Most azért egy kicsit megrezzentem. Ráadásul mostanában éjjel felébredek és forgolódok.

De nem biztos, hogy baj, hogy izgulós vagyok, szerintem ez inkább hozzátesz a produkciómhoz. Pláne, hogy egy feszült dalt viszek, sok érzelemmel" - magyarázta nekünk Pápai Joci, akitől azt is megtudtuk, hogy a dalát, az Origót, az életművének tartja.

Az egész életemet foglalja össze, miközben megközelíti azokat a kérdéseket, amik Magyarországon és a világban is folyamatosan jelen vannak. Például különböző népcsoportok együttélésének nehézségeit, de feszegeti a be nem teljesült szerelem témáját és a hangszerem, zeném fontosságát.

Plusz szólok benne Istenhez is, kérdéseket teszek fel és imádkozom. Szóval ez nagyon komplex dal" - tudtuk meg az énekestől, hogy számára mit jelent a dala. Egyébként Pápai azt is elárulta, abszolút nem figyeli a többi versenyzőt, nem hallgatja a dalaikat és nem nézi a videóikat. Úgy érzi, így lehet az egész csalódásmentes.

Ha pedig már beszegettünk a magyarországi manbun, azaz pasikonyt, mozgalom éllovasával, nyilvánvaló volt, hogy a frizurájáról is kérdeztük. Elég meglepő, de kiderült, az énekes nem magának készíti a tökéletes, fejtetőn csücsülő kontyot.

A hajamat a hétköznapokban a feleségem csinálja, fellépések előtt pedig fodrászok. A feleségem nélkül nem tudok sehova menni, mert nem tudom megcsinálni a hajam

- avatott be minket a frizura titkába az énekes, aki azért hozzátette, már gyakorolja a felesége módszerét, hogy Kijevben egyedül is el tudja készíteni.