Már korábban is felmerült ez a lehetőség. Ráadásul nem is pletyka szinten, rajongói elmélet, neve elhallgatását kérő források alapján jött fel az ötlet, hogy Dwayne Johnsonnak politizálnia kellene. Maga a színész játszott el a gondolattal. Legutóbb 2016 novemberében beszélt erről, hogy nem kizárt, hogy 2020-ra ő lesz USA elnöke. Ahogy ő mondta:

Ez a választás bebizonyította, hogy bármi megtörténhet.

Így utalt finoman Donald trump győzelmére.

Ha indulna a posztért és megszavaznák, akkor rengeteg emberen tudna segíteni. Feltehetőleg jó esélyei lennének, mivel a szórakoztatóiparban komoly befolyásoló tényező, és itt nem csak arról van szó, hogy a Forbes listája szerint ő a legjobban fizetett férfi színész, hanem arról, hogy milyen kapcsolatot ápol a többmilliós nagyságrendű közönségével. Mindezek után még Michael Moore, a rendszerről mindig határozott véleménnyel rendelkező filmrendező egy interjúban a következőket mondta: 

Gondoljanak bele, milyen biztonságban leszünk, ha maga a Szikla lesz az elnökünk!

Dwayne Johnson most minden viccet mellőzve mondta a GQ magazinnak adott interjújában, hogy amikor 2016 júniusában a Huffington post megírta, hogy jó elnökjelölt lenne, akkor azt mondta, hogy ez szerinte is egy reális lehetőség, de még most se tud konkrét választ adni.

Az elmúlt egy évben többször szó volt erről. És tényleg van benne valami, ezért ezt otthon, alaposan át kell gondolnom, hogy őszinte és tiszteletteljes választ tudjak adni. Nem akarok komolytalannak tűnni, de elnökként háromnapos hétvégéink lennének, és adózni se kellene.

(US Magazine)