A botrányosra sikeredett Fyre fesztivál ügyében a szövetségi nyomozóiroda is eljárást indított. A luxusfesztiválnak kikiáltott, de botrányos véget ért bahamai prémiumfesztivált olyan szupersztárok reklámozták, mint Emily Ratajkowski, Kendall Jenner, Bella Hadid és Hailey Baldwin - végül azonban az egész luxxy buli egy óriási katasztrófába ment át. 

A tragikus állapotokat az egyik fesztiválozó leírása adta vissza a legjobban: 

Olyan volt, mintha a Rich Kids of Instagram találkozott volna Az Éhezők viadalával. 

Az esemény után Bella Hadid és a többi híresség is elnézést kért a rajongóitól, a fesztivál szervezői (az amerikai rapper, Ja Rule és üzlettársa, a 25 éves Billy MacFarland) ellen pedig 100 millió dolláros - azaz 28, 6 milliárd forintos - pert indítottak a résztvevők.

Mindezek után talán nem is annyira meglepő, hogy nemrég az FBI nyomozást indított a fesztivál szervezői ellen. A vádak között szerepel szervezett csalás, megtévesztés és szerződésszegés is, a lehetséges áldozatok pedig a jegyvásárlók, valamint a fesztivál befektetői, alvállalkozói és beszállítói.

Az amerikai rapper, Ja Rule a fesztivál után nem sokkal minden felelősséget elhárított magáról, és kihangsúlyozta, hogy ez az egész nem az ő hibája. A két szervező egyébként az összes pórul járt fesztiválozónak megígérte, hogy a kártérítésben részesülnek majd, sőt a jövő évi fesztiválra még egy ingyenes VIP bérletet is belengetett.  

Az már május elején kiderült, hogy az orvosi stábot szolgáltató cég 250 ezer dollárt követel szerződésszegés miatt, valamint a félrevezető promóciók és reklámok miatt is beperelték a rendezvény marketing és PR felelőseit is. 

Ehhez még hozzájön az is, hogy MacFarland és a fesztivált szervező cég, a Fyre Media 700 ezer dolláros (190 millió forintos) kölcsönt is vett fel egy manhattani befektetőtől, Oleg Itkintől. És ha még ez sem lenne elég, a rapper ellen egy 3 millió dolláros (800 millió forintos) hitel miatt is kereset indul. 

Szóval egyre nagyobb a botrány, és most  már szinte biztos, hogy 2018-ban nem lesz Fyre fesztivál. 

via Telegraph