A Variety egy részletes riportban számol be arról, hogy Cruise miként szólt bele a reboot készítésébe és ezzel mintegy tönkretette a filmet, legalábbis a stáb szerint. 

Az, hogy a színész belefolyt a munkálatokba, annyira nem különös, hiszen Hollywoodban még mindig a színész az úr, így rendszeresen előfordul, hogy a főszerepet játszó A-listás sztárok belenyúlnak az alkotásba itt-ott, Cruise-ról pedig köztudott, hogy szeret a középpontban lenni. 

Azonban a Múmia esetében a stáb egyértelműen abban találja az elkészült produkció hibáit, hogy a színész az utómunkáktól a rendezésig beleszólt mindenbe. 

Az tény, hogy Cruise már a kezdetektől beleszólt a munkákba, hiszen behúzta Christopher McQuarrie-t, aki már a Jack Reacherben is segített neki a forgatókönyv átírásában.

Így került a történetbe az a drámai fordulat például, hogy a múmia képes agykontrollal befolyásolni Cruise karakterét. Illetve számos akciójelenet is utólag szerepelt csak a könyvben, és ezek rendezését Cruise sokszor átvette Alex Kurtzmantól (a film rendezőjétől). 

Ez az egyik olvasat.

A Variety a színész szemszögéből is vizsgálta az esetet. Cruise nyilvánvalóan egy húzónév, aki tulajdonképpen besegített - a már bejáratott - stábjával és tapasztalataival, hogy a döcögő produkció ne húzódjon nagyon el (előtte állítólag nagy volt az esély pár extra forgatási napra). 

Más feltevések szerint az egész produkció el volt átkozva, ugyanis az Universal különösebb előkészítés nélkül csapott a munkába, hogy utolérje a szuperhősös  franchise-okat. 

Arról is lehetett hallani, hogy a stúdiónak már a kezdetektől nem tetszettek Cruise változtatásai, de státuszára való tekintettel nem szóltak bele a munkába. 

A magazin azt is boncolgatja, hogy a probléma inkább a mozi témájával lehetett, ami kicsit idejétmúltnak hathatott a szuperhős témájú sztorik mellett, és inkább emiatt nem talált a közönségre.  Ebből pedig arra lehet következtetni, hogy a bukás árnyékában csupán a bűnbak keresése indult be gőzerővel. 

via jezebel

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Tom Cruise miatt lett bukás a Múmia mozi?

A stáb tagjai arról beszélnek, hogy a színész beleszólt mindenbe, és ettől nem lett igazán jó film. Mások, mást mondanak.

34 · Jun 16, 2017 07:45pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments