Kim Kardashian és Kanye West nagyon szeretne egy harmadik gyermeket, azonban nem lesz egyszerű történet a kicsit világra hozni: a modell béranya segítségét kérné, hogy világra jöhessen a négyéves North és az egyéves Saint féltestvére. Erre egészségügyi oka van: Kardashian méhlepény-beágyazódási rendellenességben szenved, ami elég kockázatos egy természetes szülésnél. 

Nem ők az elsők Hollywoodban, akik ehhez a lehetőséghez fordulnak, korábban már számos celeb döntött úgy, hogy mással hordatja ki gyermekét, ha már adott ez a lehetőség. 

Bill Rancic reality sztár például egy feleségével közösen indított valóságshowban mutatta be többek között azt is, hogy milyen út vezet a béranyaságtól a gyermek megszületéséig. A realitysorozat (Giuliana & Bill)  öt éven keresztül ment a tévében, és bemutatta a francia béranyát, Delphine-t is, aki megszülte a párnak a kis Duke-ot. 

Rajtuk kívül még jó pár híresség választotta ezt a módszert, például Tyra Banks, Jimmy Fallon, Ellen Pompeo, Lucy Liu, és így tett Nicole Kidman, illetve Sarah Jessica Parker is. 

Nicole Kidman és Keith Urban kislánya, Faith Margaret Kidman Urban is hasonló módszerrel jött világra, Sarah Jessica Parker pedig már nem tudott újra teherbe esni, miután megszülte James fiát 2002-ben, ezért az ikerlányait, Mariont és Tabithát béranya hordta ki.

Az Új Kezdetek nevű béranyacég (New Beginnings Surrogacy Services) vezetője, Jane Groenendaal szerint a VIP párok és celebek egészen másmilyen bánásmódban részesülnek. A legtöbb esetben nem is árulhatják el a nyilvánosságnak hogy kinek szülnek gyermeket a béranyák, és a közösségi oldalakra is csak a befogadó szülők engedélyével lehet posztolni bármit, ami a gyermekkel és a szüléssel kapcsolatos.

Már a béranyakeresés első fázisában is biztosított az anonimitás: a hírességek esetében csak a keresztnevek vannak feltüntetve az adatbázisban. Bár mint a fenti lista mutatja, azért sok esetben mégiscsak nyilvánosságra kerülnek azon hírességek nevei, akik igénybe vették ezt a szolgáltatást. Ezért született például ez a cikk is, amit most olvas éppen!

Ettől függetlenül a cég képviselője nagyon lelkesen nyilatkozott erről a megoldásról: 

A béranyaság gyönyörű dolog. Örömöt és boldogságot hoz az olyan párok életébe, akik már lemondtak a gyermekvállalásról.

A béranyaság természetesen nem olcsó mulatság: egy szülésért akár 45 ezer dollárt (~ 12 millió forintot) is elkér a cég. Az ügynökség a pénzért cserébe azt is szerződésbe foglalja, hogy a párnak már a fogantatástól kezdve vállalnia kell minden szülői és jogi felelősséget, abban az esetben is, ha a születendő gyerek bármiféle fogyatékossággal rendelkezne.

via Page Six