Ha a brit királyi család botrányai kerülnek szóba, a világon szinte mindenkinek azonnal Harry herceg és a náci jelmeze jut eszébe. Pedig közel sem ez volt az egyetlen nagy visszhangot keltő történés az elmúlt évtizedekben Erzsébet királynő családja körül.

Kezdjük rögtön Erzsébettel, aki egyszer ott talált valakit a hálószobájában. És nem a férjét.

1982-ben történt, hogy egy férfi egy júliusi reggelen (!) egyszerűen beszökött a Buckingham-palotába, ahol gyorsan megtalálta a királynő hálóját. Hogy ez mégis hogy a francba sikerülhetett neki, az máig rejtély, de sokkal durvább, hogy állítólag legalább tíz percet ott is töltött a szobában, méghozzá Erzsébettel együtt. Bár más források meg azt állítják, hogy az őrök arra figyeltek fel, hogy a királynő csupasz lábakkal rohan ki a folyosóra, segítségért.

Ha Harry náci ruhájáról nem is emlékezünk meg, azért nem hagyjuk ki a herceg nagy napját, amit a rehabon töltött. Pont, mint egy átlagos celeb.

Na de miért kellett egyetlen egy napra elvonóra mennie a legkisebb hercegnek?

Mert 16 évesen merészelt elszívni egy jointot. A füves cigiért kiszabott egy napos büntetést egyébként az apja, Károly herceg találta ki, hogy az elvonón találkozzon heroin- és kokainfüggőkkel is.

Pedig Károly sem volt szentéletű tinédzser. Bár a herceg nem szívott füvet, azért sikerült egy kis botrányt csinálnia, amikor 14 évesen, még 1963-ban bement egy hotel bárjába, és rendelt egy brandy-t. Az egész azért derült ki, mert ott volt a kocsmában egy újságíró is, aki azonnal címlapot csinált az alkoholizáló hercegből. A pub, ahol mindez történt, ikonikus hely lett, a sajtó még a 2014-es bezárásáról is beszámolt.

És akkor most menjünk bele az izgalmasabb dolgokba, például egy kis lábujjszopogatásba. 1992-ben történt, hogy a Mirror lehozta a fotót, ahogy Sarah Ferguson (a királynő másodszülött fiának, András hercegnek volt a felesége 1996-ig), vagyis Fergie lábát a nő aktuális szeretője csókolgatja. Pontosabban szopogatja a lábujjait.

Nem Fergie az egyetlen botrányba került nőtagja a családnak, de nem is Diana! A királynő egyetlen lánya, Anna hercegnő is bekerült a hírekbe 2002-ben, amikor priusza lett. A hercegnő bull terrierje ugyanis rátámadt két gyerekre, a bíróság pedig ezért 500 font megfizetésére és arra ítélte, hogy a továbbiakban pórázon kell tartania kutyáit.

De térjünk vissza az igazi gusztustalanságokhoz, amik még a lábujjszopogatásnál is izgalmasabbak. Nem sokkal azután, hogy Károly herceg és Diana hercegné bejelentették, hogy elválnak, kiszivárgott egy hangfelvétel Károly és Kamilla Parker-Bowles (azóta már hercegné és Károly felesége) beszélgetéséről. Károly a felvételen jól hallhatóan azt mondja Kamillának, hogy szeretne a tamponja lenni

Nem ez volt az egyetlen telefonbeszélgetés, ami kiszivárgott. 1992-ben hozta le a Sun, hogy a birtokukba került egy 1989-es hangfelvétel, amin Diana hercegné beszélgetett egy barátjával, James Gilby-vel. A férfi a beszélgetés alatt Dianát nedvesnek nevezte. Mármint úgy, igen. Egy későbbi interjúban Diana elismerte, hogy valóban megtörtént a beszélgetés, de tagadta, hogy Gilby és közte történt volna bármi is.

És persze ne felejtsük el azt sem, amikor Katalin hercegné mellbimbója volt a világ legnagyobb szenzációja, még akkor is, ha csak homályos pixelek közt lehetett látni. A hercegné és férje, Vilmos herceg annyira gondtalanul nyaraltak, hogy le is vetkőztek közben, egy paparazzó pedig teljesen véletlenül pont arra járt, egy hatalmas objektívvel.