IMG 7616

Kapócs Zsóka: „az MLM-ben van a jövő”

2017.09.12. 10:08 Módosítva: 2018.10.01. 14:34

Kapócs Zsókáról az elmúlt években kevesebbet lehetett hallani: a színésznő 2015-ben felmondott az Operettszínházban, hogy Amerikába költözzön, majd Olaszországban kötött ki, ahol lakberendezést tanult. Mára pedig ismét Magyarországon van, és újra egyre többet szerepel. Ám nem a színházban, és egyelőre nem is lakberendezőként, hanem csodával határos, látványos fogyásával, amit állítása szerint a fogyicsokinak köszönhet. 

„Volt egy nagyon nehéz időszakom, mikor édesapám meghalt. Nem volt időm arra, hogy magammal foglalkozzak és meghíztam. Majd az egyik barátnőm Facebook-oldalán láttam, hogy csokival fogyott le, azonnal telefonáltam neki, hogy én is szeretném kipróbálni, és ezzel fogytam le végül" – idézi fel a színésznő, hogyan kezdődött a dolog.

A terméket természetesen reklámozza a közösségi oldalain  ahogy sok más magyar sztár is így veszt részt promóciókban –, ám ennél többet is tesz azért, hogy a fogyasztó hatásúnak mondott édesség minél több emberhez eljusson, és ő is szert tegyen némi extra keresetre. De kezdjük az elején, mi is ez a fogyicsoki?

2017 zöld kávéja a huminsav

Már túl vagyunk a szűzteán és a zöld kávén is, amik ugye az utóbbi évek slágertermékei voltak, ha kellett valami, amitől az ember lefogy, örök életű lesz, és még a narancsbőre is elmúlik. A huminsav az új anyag, ami mindezt ígéri, ráadásul csokoládéban. Kapócs Zsóka posztjaiból főleg csak az derül ki, hogy a fogyasztó nasija ezt tartalmazza, ám az, hogy pontosan mi is ez, kicsit több kutatást igényel. A Wikipédia szerint: 

A huminsavak a föld alá került elsősorban növényi, kisebb hányadban állati részek talajbaktériumok és gombák által aerob körülmények között fizikai, kémiai és mikrobiológiai úton lebontott, érésük során szerves anyagokból felépülő, nagy molekulájú, főként savas jellegű, kémiailag igen változatos szerkezetű és méretű, nagy polimerizációfokú molekulák.

De nézzük inkább, mit mondanak róla azok az oldalak, amik a huminsavas étrendkiegészítőkkel, és a Kapócs-féle csokival foglalkoznak!

Abban a legtöbb oldal egyetért, hogy a huminsav maga a természet ajándéka, ami megelőz és gyógyít betegségeket. Ám a csokival foglalkozó oldalakon már arról is szó esik, hogy ellátja a szervezetet a szükséges ásványi anyagokkal, segíti a fogyókúrát és persze a korai öregedést is meggátolja.

fogyicsoki (2).PNG
Fotó: Facebook

Ha pedig az ember jobban beleássa magát a dologba, akkor kiderül, hogy a természet ezen ajándéka (amit egyébként Magyarországon a Bakonyban bányásznak) nem önmagában fogyaszt. A csokiban útifűmaghéj is van, ami folyadék hatására megduzzad, és telítettségérzést ad. Tehát a fogyinasit étkezés előtt harminc perccel kell megenni, rá kell inni jó sokat és utána, mire az ember eljutna a pacalpörköltig, már nem is kívánja azt.

Persze egy szakembert, Varga Dóra dietetikust is megkérdeztük a titokzatos összetevőről és a fogyicsokiról. „Minden héten lehet hallani új csodaszerről, csodadiétáról. Sajnos a rossz hír, hogy ezek jó esetben legalább átmeneti sikert tudnak hozni, de tartós eredményt senki ne várjon tőlük.

Mindig érdemes utánanézni, hogy ha túl kecsegtető hatásokat írnak le egy termékről, akkor valóban hiteles információ áll-e mögötte, vagy csupán hangzatos mondatokat válogattak össze.

A huminsav esetében nagyon kevés információ áll rendelkezésre az emberi fogyasztással kapcsolatban, és annak hatásairól. Ez egy kémiai vegyület, mely a növények elpusztulása során keletkezik. A vegyületet árusítják étrend-kiegészítőként és sok esetben olvasható vele kapcsolatban immunerősítő, gyulladáscsökkentő, energetizáló hatás.

Nem érdemes azonban nagy vagyonokat költeni ezen termékek megvásárlására, mivel bizonyított jótékony hatással a huminsav nem rendelkezik az emberi szervezetre

– magyarázza a szakember, aki azt is hozzáteszi, egyelőre hiába várunk arra, hogy piacra dobják az élelmiszert, amitől lefogyunk, ezt még nem fedezték fel.

Ami azoban még ennél is érdekesebb, hogy mi áll a huminsav-lobbi mögött.

Erre az egészre akár legyinthetnénk is, hogy hány ilyet hallottunk és próbáltunk már, majd ez a mánia is lecseng. Ez biztosan így van, de akkor sem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy ha az ember rápörög a csodaszerre, és minél többet próbál megtudni róla a neten, akkor érdekes jelenségre lesz figyelmes. Szinte az összes oldal, ami ezzel foglalkozik ugyanazt a szöveget használja és végeredményben mindig ugyanoda jut el az ember, a HLBS-hez.

Te is lehetsz boldog Kevin!

Nem kell a deepwebig leásni, hogy találkozzunk ezzel a furcsa betűkombinációval, elég  Habony Árpád exfeleségének a Facebookját nézegetni, hogy megakadjon a szemünk bizonyos fotókra, írt vagy melléjük hastagben odabiggyesztett HLBS-feliraton. És, ha erre rákeresünk, akkor jutunk el ahhoz, hogy miben is rejlik a fogyicsoki igazi varázsereje, ami talán még a kilók ledobálásánal is csábítóbb.

A fogyicsoki = PÉNZ.

Mi is az MLM?

Az MLM az angol Multi Level Marketing rövidítése, magyarul többszintű értékesítést, hálózati értékesítést jelent, de hívják közvetlen értékesítésnek is. A lényege, hogy egy terméket vagy szolgáltatást igénybe vevő fogyasztó a terméket továbbajánlja ismerősei számára, ezzel ő maga is közvetlenül részt vesz a forgalmazásban vagyis értékesítő lesz. Az általa értékesített termékek/szolgáltatások után pedig jövedelmet kap. Ha a vásárlója a terméket/szolgáltatást is tovább ajánlja és ebből következően újra vásárlás és fogyasztás történik,a tovább-ajánló személyeket jutalék illeti meg, és az eredeti ajánló ebből a jutalékból is részesedést kap.

A HLBS ugyanis egy magyar fejlesztésű MLM-rendszer, aminek a lényege, hogy az ember vásároljon (csokit és egyéb termékeket), legyen tag, hozzon be még több tagot, azok is vásároljanak, és mindeki gazdagodjon meg nagyon. (Fun fact, hogy a cég mindenhol hirdeti, hogy termékeik magyar alapanyagokból készülnek és a rendszer is magyar feljesztés, ennek ellenére mégis Szlovákiában van bejegyezve). A HLBS működéséről egyébként príma kis oktatóvideóik is vannak, ebből például kiderül, hogyan lehet bárki olyan egészséges, gazdag és sikeres, mint Kevin, akit barátja hívott meg a rendszerbe. 

Ebből pedig azt tanulhatjuk meg, hogyan vegyük rá a barátainkat, hogy csatlakozzanak:

És itt térjünk is vissza Kapócs Zsókára, akinek a csoki tényleg nemcsak az áhított alakot hozta meg, hanem bevételt is, hiszen ő is a HLBS rendszer tagja. Ahhoz, pedig hogy ez kiderüljön, bőven elég elég a hivatalos Facebook-oldalát böngészni, hiszen ilyen posztokat találhatunk rajta. 

fogyicsoki (4).PNG
Fotó: Facebook

De nyilvános előadásokat is tart a csokiról és a HLBS-ről kollégájával (?), barátnőjével (?), Tuzson Szolvik Krisztinával, aki szakmája szerint életmódtanácsadó, sminkes-kozmetikus. Ilyenen is jártunk, ahol meggyőződhettünk arról, hogy igen, Kapócs Zsóka tényleg visz be embereket a rendszerbe, akik után jutalékot kap. (Nyilván az ilyen előadások egyik célja is az, hogy még több ember vásároljon, és regisztráljon tagként).

A színésznőt külön is megkerestük ezzel kapcsolatban, ekkor mesélt nekünk a rendszerről, és azzal való viszonyáról. „Soha nem voltam MLM-rendszer tagja korábban, de a HLBS-ben, ami Manilában megnyerte a Leginnovatívabb Marketing Terv díját, nem kételkedem; se a rendszerben se a termékekben, engem 100 százalékosan meggyőzött.

És persze nem titkolom, hogy jól is keresek vele. Végül is az MLM-ben van a jövő

– mondta nekünk Kapócs Zsóka, aki azért is hozzátette, főállásban lakberendezőként dolgozik, amiben jelenleg kiéli a művészetét, a színpadra való visszatérésének még nem jött el az ideje.

Egyébként nem ő az egyetlen magyar celeb, aki aktívan promózza a „fogyasztó csokit”, és egyéb, HLBS-hez tartozó termékeket. Horváth Évánál figyeltünk még fel erre, aki ugyan sokkal kevésbé nyomulósan, de mégis határozottan ajánlja a követőinek, hogy egyék és vegyék a csokit, kapszulákat és krémeket. Egyik olvasónktól kaptuk is egy képernyőfotót arról, hogy írt Horváth Évának a csokival kapcsolatban, akitől nemcsak a termékről és huminsavról kapott infókat, hanem arról is, hogy az édességet nála lehet megrendelni. Tehát vélhetően ő is aktív tagja az MLM-rendszernek. 

Nincs másik valóság, nincs másik Index.
Támogasd a fennmaradásunkat!

https://index.hu/tamogatas