Annak ellenére, hogy George és Amal Clooney ikreit, Ellát és Alexandert még nem láthattuk teljes valójukban (és ha láttuk volna, se mutathatnánk meg őket), az apa előszeretettel beszél róluk, főleg arról, hogy miként éli meg ezt a megváltozott élethelyzetet. 

Legutóbb például arról a meglepő felismerésről számolt be, hogy annak idején a saját hányását kellett törölgetnie a zakójáról, most azonban a gyerekeiével teszi ugyanezt. Ezen kívül arra is ráeszmélt, mennyire ijesztő, hogy hirtelen más emberi lények iránt tartozik felelősséggel. 

Nos, legutóbb a Torontói Filmfesztiválon adott interjút, és ismét megnyilvánult a témában: belátta, hogy hiába próbálna ő apáskodni, a gyerekei nem igazán vevők rá. 

A gyerekeim számára jelenleg nem létezem, mert nincsenek melleim. Felveszem őket, adok nekik enni egy üvegből, aztán visszaadom őket az anyjuknak. Olyankor rögtön boldogabbak lesznek. 

Nem ez az első eset, hogy beletörődően-viccesen reagál az otthoni dolgokra, legutóbb úgy jellemezte magát, mint akinek az a munkája, hogy kicserélje a gyerekek pelenkáját, és sétálgasson velük. Ez persze egyáltalán nem jelenti azt, hogy ne élvezné, de a tények azok tények. A legnagyobb kihívásnak azonban mégis inkább azt tekinti, hogy megfelelően empatikus és jóságos embereket neveljen belőlük, akiket nem befolyásol az, hogy milyen remek körülmények közé születtek. 

Állandóan emlékeztetni kell a gyerekeket arra, hogy attól, mert ideszülettek, nincs joguk ahhoz, hogy a nehéz sorsú emberek problémáit figyelmen kívül hagyják. 

Forrás: Red Book