Ma mutatják be a magyar mozik a „HHhH – Himmler agyát Heydrichnek hívják” című filmet, és a HHhH a magyarul is majdnem alliteráló cím német megfelelőjének a rövidítése: „HHhH – Himmlers Hirn heißt Heydrich”. A második világháborús film főszereplői Jason Clarke (egyik filmje A majmok bolygója: forradalom) és Rosamund Pike (akit a Holtodiglanban nyújtott alakításáért Oscarra is jelöltek).

Többek között azért érdekes nekünk ez a HHhH című film, mert nagy részben Budapesten forgatták, és ezért magyar színészek is szerepet kaptak benne. Egyvalaki legalábbis: Goztola Krisztina, akitől ma egy sajtóközleményt is kaptunk a film megjelenésének alkalmából.

Goztola Krisztina ezt meséli a sajtóközleményben arról, hogy hogyan került a filmbe:

Pár fontos adat Goztola Krisztiánról

A Színház- és Filmművészeti Egyetem zenés osztályában végzett. Számos zenés főszerep eljátszása után Londonba ment ki filmszínészetet tanulni. Innen utazott tovább New Yorkba és Los Angelesbe. Tavaly első magyar prózai színésznőként színpadra lépett a világ legnagyobb színházi seregszemléjén, az Avignoni Fesztiválon.

A külföldi és a magyar ügynökség kiváló együttműködésének köszönhetően sikerült bekerülnöm a castingra, ahol csinos, fiatal, angolul és franciául folyékonyan beszélő színésznőt kerestek. Úgy tudom, hogy több magyar színésznőt is behívtak a válogatóra, ahol több forduló után a rendező engem választott.

A magyar színésznő a főszereplő szeretőjét játszotta, így aztán szeretkezős jelenetei is voltak Jason Clarke-kal. A forgatásról ezeket meséli:

Pár hónappal a forgatás előtt láttam az Everest című filmet, melynek szintén Jason volt a főszereplője. Közvetlenség és magas felkészültség jellemezte a munkáját. A felvétel előtt beszélgettünk és elmondta, hogy a nagy sztárok is szeretnek minél hamarabb túl lenni az intim jeleneteken. Nem voltam elszeparálva a sztároktól, ugyanabban a figyelemben és gondoskodásban részesültem, mint a főszereplők.

Goztola Krisztina ebben a filmben ugyan pont Magyarországon játszott, de külföldön is rengeteget dolgozik, a sajtóközlemény szerint a legfoglalkoztatottabb magyar színésznő külföldön, filmezett már Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban és az Egyesült Államokban. Ha többet szeretne tudni róla, kattintson tovább a honlapjára!

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Goztola Krisztina: nem voltam elszeparálva a sztároktól

Ez a magyar színésznő játssza a náci tiszt szeretőjét a ma mozikba kerülő HHhH-ban. Partnerei Jason Clarke és Rosamund Pike voltak.

2 · Oct 12, 2017 02:41pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments