A Weinstein-botrány óta kifejezetten forró témává vált a szexuális zaklatás; sorra derülnek ki újabb esetek, amelyek elszenvedői nemi erőszakról és molesztálás áldozataivá váltak. De mi van azokkal, akinek nem szexuális jellegű bántalmazást kellett elviselniük gyerekként, illetve már befutott, sikeres felnőttként? Ebben a cikkben róluk lesz szó.

Lehet, hogy Taylor Swift csodás életet él, de volt időszak, amikor egyáltalán nem volt ilyen népszerű. Már gyerekként elkezdett dalokat írni, főleg azért, mert nagyon sokszor volt egyedül. Nem egyszer megtörtént, hogy ült az iskola folyosóján, mire mindenkitől csak azt hallotta, hogy milyen király lesz a péntek esti buli. A buli, amire mindenkit meghívtak, csak Taylor Swiftet nem.

Kate Winsletet a súlya miatt cikizték a suliban. A gyerekek nem finomkodtak vele: szekrénybe zárták, aztán a túlsúlya miatt szekálták, de annyira, hogy gúnynevet is adtak neki: bálnazsírnak hívták iskolatársai. A színésznő a tinédzseréveiben úgy gondolta, hogy soha senkinek nem fog tetszeni, sőt, igazából ma sem tartja magát egy szexi szépségnek. Hát pedig.

Jackie Chant se kímélték az iskolában. Elmondása szerint rengeteg gyötrelmet kellett elviselnie, folyamatosan félt, és sehogysem tudott úrrá lenni a helyzeten. Egy nap viszont látta, hogy helyette egy új diákot bántanak. Az volt az a pillanat, amikor úgy döntött, hogy kiáll magáért, és véget vet ennek az egésznek.

Megan Fox az ebédidőket az iskola zuhanyzójában töltötte. Ott kellett ennie, hogy a többiek ne kenjék össze ketchuppal. Hogy miért bántották? Mert az osztálytársai megtudták, hogy Fox színésznő akar lenni. Amint ez kiderült, egyből célponttá vált. Megan Fox úgy érezte, hogy soha nem fog véget érni az a négy év, amíg a középiskola tart.

Justin Timberlake is két lábon járó céltábla volt Tennessee-i gyerekként, mivel igazi különcnek számított. Míg mindenki sportolt valamit, addig őt a zene és a dráma érdekelte. Emiatt pécézték ki maguknak a többiek. Ma már úgy látja, hogy minden, ami miatt gyerekként cikizik és sértegetik az embert, az teszi felnőttként szexivé.

Bántottak, mert ronda vagyok, mert nagy az orrom, mert idegesítő vagyok, mert vicces, ahogy nevetek, mert fura vagyok, mert mindig éneklek, mert szeretem a színházat, mert úgy sminkelem magam, ahogy

– mesélte Lady Gaga, aki ezek miatt önbizalomhiányban szenvedett és nem is nagyon akart iskolába járni. Mai fellépéseit és klipjeit nézve nyugodtan kijelenthetjük, hogy ő a magabiztosság mintapéldája.

Christian Bale előnyt kovácsolt abból, hogy gyerekként rengetegszer megverték. Éveken át pokollá tették az életét, ütötték és rúgták, ahol csak érték. A People magazinnak azt mondta,

Ha szembe tudsz nézni a bántalmazással, és erősebbé válsz tőle, akkor az egy életre szóló lecke.

De persze nem csak a gyerekek tudnak gonoszak lenni. És nem csak gyerekként bántalmazhatják az embert. Adele már befutott énekesnőként tette közzé az örömhírt, hogy terhes. Ez tényleg egy teljesen ártalmatlan hír, ami nem fáj senkinek. De a sok gratuláció mellett több halálos fenyegetés is érkezett. Voltak visszatérő netes trollok, akik gúnyt űztek Adele súlyából, de a legdurvább mégis az volt, amikor a születendő gyerek halálát kívánták neki.

Egy másik énekesnő, Lorde online szétcincálásához még csak ennyi apropóra se volt szüksége a trollhadseregnek. Lorde a Rolling Stone magazinnak mondta el, hogy pusztán a nemzetiségükön rugóztak a Twitteren: azért kaptak annyi rasszista kommentet, mert ő és pasija is új-zélandiak.

Ellen Page annyira komoly halálos fenyegetést kapott online, hogy a rendőrséghez kellett fordulnia segítségért. A két üzenet így szólt:

  • Meg fogom ölni Ellen Page-t. Halott a csaj.
  • Ellen Page, ha tovább randizgatsz Alexander Skarsgarddal, akkor megöllek, még a következő évben egy nyilvános helyen... Legyél egy klubban, egy étteremben vagy bárhol, ahol éppen autogramot osztogatsz.

A rendőrség el is kezdett nyomozni az ügyben.

Ha ön jogellenes, vagy kiskorúakra káros online tartalommal találkozik, olvassa el a témáról szóló cikkünket és használja a cikk végén található bejelentő felületet!

(via Huffington Posttherichest)