November 25. a Katalinok névnapja, és erről a keresztnévről azt írja a Wikipédia, hogy

Magyarországon a Katalin az Árpád-kor, illetve a keresztes hadjáratok óta a legkedveltebb nevek közé tartozik.

De nem csak itthon, Magyarországon ennyire népszerű ez a név, hanem világszerte rengetegen viselik valamelyik változatát. Merthogy annyira sok verziója van neki, hogy azt meglehetősen nehéz követni, ez pedig arra inspirált bennünket, hogy ebben a témában is gyártsunk tippelős játékot.

A szabályok rém egyszerűek: híres embereket fogunk mutatni fényképen, mindannyian Katalinok, de a név más-más változatait viselik. Fotó és vezetéknév alapján tippelje meg, hogy ki melyiket!

Két fontosat még előre kell bocsátanunk, hogy jobban menjen a játék: egyrészt, hogy akiket itt most illusztrációként lát ezen az oldalon, azok nem szerepelnek majd kérdésként a kvízben, szóval nehogy valaki azt gondolja, hogy ez egyébként is könnyű, és előre lelőttük a poént. Nem lesz könnyű.

Másrészt mindenki azon a néven szerepel a kvízben, amelyik néven a leginkább ismert. A születési neve eltérhet, de nem a születési nevet kell megtippelni, hanem azt a nevet, amin az illetőt a nagyközönség ismeri. De az egyértelműség kedvéért ha egy-egy feladványnőnek az ismert és a születési neve eltérő, akkor a születési nevét nem is tettük be a lehetséges jó válaszok közé.

Híres emberekről mutatunk fotókat, mindegyikük a Katalin név valamely változatát viseli. Találja ki, hogy melyiket! A vezetéknévvel segítünk.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbálja meg újra.
Indulhat a kvíz »