December 26-ától lesz látható a volt SYMA-csarnokban az Álomutazó című mesemusical. Önnek lehet, hogy már van is rá jegye, az is lehet, hogy csak reklámjaival találkozott eddig: az biztos, hogy ebbe a produkcióba belepakoltak mindent, amit csak lehetett. A színészek mindegyike húzónév, van eredeti sztori, új dalok, elképesztő látvány, és amivel ebben a cikkben külön foglalkozni fogunk: jellegzetes jelmezek, amik közül egyet-kettőt talán ön is látott már a plakátokon.

A héten az Álomutazó sajtónyilvános próbáján vettünk részt, itt fotóztuk le a szereplőket és mutatjuk azokat, akiknek a jelmezeit a leglátványosabbnak találtuk. Önnek ki a kedvence? Legalul lehet szavazni! Szorri, de mivel Szabó Győző barijelmezét már mutattuk, ő ebből a körből kimaradt.

Tomi

Az Álomutazó a jövőben játszódik, és a főszereplő egy gyerek, Tomi, akit három kisfiú felváltva alakít: Marinka Móric, Szabó Hunor és Bakonyi Simon. A jelmeztervező Bujdosó Nóra volt, aki azt képzelte el, hogyan fog kinézni a jövőben, pontosabban ebben a stilizált jövőben a klasszikus diákegyenruha. A kis Tomit még kisebbnek látjuk attól, hogy a ruhája mintha pár számmal túl nagy lenne rá, a cipőjének az orra is bohóccipőszerűen nagy. Ha a képre kattint, több fotót is megnézhet róla!

Hajdu Steve

Hajdu Steve a plakátokon minket kicsit Arnold Schwarzenegger karakterére emlékeztetett a Batman és Robinból, de élőben fel sem merül, hogy összekevernénk a filmbéli Mr. Faggyal Nagyokost, a házi mindenes robotot, aki apja helyett is vigyáz Tomira. A jelmeznek a része a mellkason egy képernyő is, Nagyokos ezen keresztül is kommunikál a többi szereplővel, illetve a nézőkkel. Talán elmondható, hogy ez a jelmez van a legközelebb ahhoz, amit az ember magától is elképzel, ha robotjelmezről van szó, szóval nem itt szárnyalt a legvadabbul a tervező fantáziája – persze sokaknak lehet, hogy éppen emiatt fog tetszeni.

Falusi Mariann

A darab három álomkészítőt tartalmaz, ők azok, akik felelősek az emberek álmaiért – aki látta az Agymanók című rajzfilmet, annak ismerős lehet az ötlet. Hármójuk közül az egyik a félelmetes, a második a vicces és a harmadik a szép álmokért felelős, ez utóbbit alakítja Falusi Mariann, karakterének neve Idill. Itt volt az, ahol a jelmeztervezőnek tényleg szabad tér jutott, a három álomkészítőnek hasonló stílusú az öltözéke, de mindhárman különbözőek is. Idill sárga-piros ruhája szintén a bohócokat, illetve a cirkusz világát idézi, miközben azt is szolgálja, hogy a hasonlóságok mellé egyéniséget is adjon Falusi Mariannak.

Keresztes Ildikó

A rossz álmok felelőse ugyanis teljesen más alkat. Rém karakterét Keresztes Ildikó játssza egy olyan ruhában, ami egy gonosz királynő jelmeze is lehetne egy másik mesében, és természetesen valami más színösszeállításban. A darabban minden szereplő stilizált parókát visel, és messze Rém parókája a legötletesebb: ez olyan, mintha perzselő tűz égne Keresztes Ildikó feje tetején. A harmadik álomkészítő egyébként Vigyor, akit Ábel Anita játszik, de helyette most nézzünk inkább valaki mást.

Schell Judit

Említettük már, hogy Tomi diákruhában szerepel a darabban: ez különösen jól illik a képbe az iskolában játszódó jeleneteknél. A suliban egy embertelenül szigorú tanárnő oktatja a gyerekeket: Cosinus tanárnőt Schell Judit játssza-énekli. Teszi mindezt egy olyan formaruhában, ami minket kicsit a légiutas-kísérők uniformisára emlékeztetett. Ez a karakter sokunknak a rossz álmokból is ismerős lehet, talán ezért van, hogy Cosinus tanárnő ugyanúgy csíkosban szerepel, mint az álomkészítők, csak nála vörös-sárga helyett lila-fehér az alapul vett színkombináció. Egyszerre konzervatív és futurisztikus ez a jelmez, remekül sikerült az ellentéteket egy öltözékben egyesíteni.

Radics Gigi

Kinek a jelmeze tetszik a legjobban?

A heti trendben mindig hat öltözéket mutatunk, ezért már csak egy hely maradt. Hát zárjuk akkor a sort mondjuk Radics Gigivel, akinek a jelmeze ugyanazért figyelemre méltó, mint Schell Judité: ez is egy klasszikus, akár azt is mondhatnánk, elcsépelt női fazon, de ez is teljesen újragondolva.

Radics Gigi egy Reklámarcot játszik a történetben, mellette a másik Reklámarc Varga Viktor. Ők a jövő reklámjában futurisztikusan fémes hatású ruhát viselnek, mintha folyamatosan készen lennének arra, hogy kilőjék őket az űrbe. De persze Radics Gigi az űrben is baromi csinos lenne ezzel az extravagáns formájú szoknyával és a darab talán egyetlen olyan öltözékével, amivel kapcsolatban a szexi szó eszünkbe juthat. Dehát a reklámok nyilván a jövőben is szexi nőkkel fognak operálni, ha van egyvalami, ami már sosem fog változni az emberiség történelmében, az valószínűleg ez.

Nos, önnek melyik a kedvenc jelmeze? Lehet szavazni!

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Segítünk eligazodni az Álomutazó jelmezorgiájában

Radics Gigi a legszexibb, Keresztes Ildikó a legfélelmetesebb, a kis Tomi pedig még a kicsinél is kisebb. Heti trend karácsonyra, jelmezekkel.

0 · Dec 24, 2017 02:04pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments