A Játékkészítő című musical stábja idén karácsonyra egy újabb eredeti szuperprodukciót hozott tető alá idénre, egészen pontosan a volt SYMA-csarnok teteje alá. A darab december 26-tól lesz látható, a címe Álomutazó, és a karácsony előtti héten az egyik próba szünetében volt alkalmunk néhány színészt megállítani egy-egy rövid interjúra. Úgy alakult, hogy Hajdu Steve-vel a jegygyűrűről és az understudykról volt elsősorban szó, a teljes beszélgetés alább olvasható.

Elképesztően összetettnek tűnik ez a jelmez, mi mindent tartalmaz?

Van rajtam mikroport, van ruha, hátul két akkumulátor, egy wi-fi-összeköttetés, ami az ábrákat közvetíti a mellkasomon levő kis ledfalra, van rajtam beöltözőruha, egy külön kalap, egy kézprotézis...

...és egy jegygyűrű!

Ez mindig rajtam van, nem veszem le előadáson sem. Most mázlim van, mert ebben a darabban kesztyűt hordok, de ha olyan előadásban játszom, amiben nem házasember vagyok, akkor leragasztom Leukoplasttal. Akkor is rajtam van. Filmben muszáj levenni, de már olyan a gyűrű alatt a bőröm, hogy ha nincs rajtam, akkor is látszik a helye, el van színeződve.”

Mikor kezdődtek az Álomutazó munkálatai?

Én nyáron voltam Illés Gabriella producernél, aki akkor nekem elmondta az Álomutazó koncepcióját, és felkért, hogy én legyek benne Nagyokos, a robot.

Hány előadás lesz összesen?

Összesen 13 előadás lesz 4 nap alatt. A Játékkészítővel is így voltunk, csak most még ráhúzunk egy plusz napot, így harmincadikán délelőtt is lesz egy előadás. Ez már olyan kimerítő, hogy nagyon büszkék leszünk magunkra, ha ezt tudjuk teljesíteni.

A főszereplő kisfiút három gyerekszínész játssza, egymást váltva. Ez azért van, hogy egyikük legyen a délelőtti előadásban, a második délután és a harmadik este?

Nem tudjuk még pontosan, hogy hogyan váltják majd egymást a fiúk, de gyerekből kell a tartalék. Belőlünk is van egyébként, egy nagy musicalben mindig van egy úgynevezett understudy, aki több szerepet megtanul, hogy ha kell, be tudjon ugrani. Egy nagyon kedves kollégánk, Kiss Zoli tudja Stohl András szerepét, Szabó Győzőét

, az enyémet, az összes nagy férfi főszerepet, szóval ha bármi van, ő ugrik!

A Broadwayen ez bevett gyakorlat, hiszen nem engedhetik meg maguknak a produkciók, hogy egy előadás hirtelen betegség miatt elmaradjon, de Magyarországban mennyire szokás ez?

A Madách Színházban, illetve nagy zenés darabokban van ilyen itthon. De például Gregor József is volt így understudy, méghozzá New Yorkban a Metropolitanben!

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Hajdu Steve egyvalamit sosem vesz le, amikor a színpadra lép

Az Álomutazó színészével a próba szünetében beszélgettünk. Azt is elmesélte, hogy ebben a produkcióban van understudyja, és hogy ez mit jelent.

0 · Dec 25, 2017 10:31am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments