Számos olyan összeállítást készítettek már, amelyek azt bizonyítják, hogy híres rajzfilm-sorozatokban, kiváltképp a Simpson családban vagy a South Parkban előre megjósoltak olyan társadalmi eseményeket, amelyek akár több mint 10 évvel később következtek csak be. A Family Guy egyelőre kimaradt ebből a körből, de most mégis valami hasonló történt.

Azért csak hasonló, mert a Weinsten-ügy óta kirobbant szexuális zaklatásos esetekről legtöbbször azt állítják, hogy a szakmában rengetegen tudtak róluk, mégis eltitkolták őket - hogy mentsék a bőrüket, a karrierjüket, vagy csak mert egyszerűen nem akartak belefolyni az ügybe. Legutóbb Meryl Streepet vádolták szándékos hallgatással, most pedig a Family Guy egyik fő alkotója és producere, Seth MacFarlane kényszerült magyarázkodásra. 

Egy 12 évvel ezelőtti Family Guy-epizódban ugyanis van egy olyan jelenet, amelyben Stewie, a rajzfilm egyik főkaraktere (egyben egy kisbaba), egy bevásárlóközponton fut keresztül meztelenül, azt kiabálva, hogy

segítség, most szöktem meg Kevin Spacey alagsorából! 

Ezen akkor még mindenki röhögött, most azonban azért tűnik rendkívül furcsának és elgondolkodtatónak, mert Anthony Rapp november végén azzal vádolta meg Kevin Spaceyt, hogy a színész annak idején meghívta egy, a saját lakásán tartott buliba, majd az ágyára fektette, és fogdosni kezdte őt. Rapp akkor még csak 14 éves volt. 

Seth MacFarlanet a kaliforniai Pasadenában tartott, csütörtöki TCA Tour-on kérdezték meg erről.

Nem emlékszem, ki dobta fel ezt a poént akkor. Az viszont megvan, hogy egy pletyka volt az alapja, amiről én nem hallottam, de más írók a csapatban igen. 

Alec Sulkin, a sorozat vezető producere pedig így emlékszik: 

Kevin Spaceyről keringett egy olyan pletyka annak idején, hogy valaki megverte őt a London parkban, ehhez képest ő azt állította, hogy csak kutyát sétáltatott, és elesett. Erre elég sokan felhúzták a szemöldöküket, és azt hiszem, a mi poénunk is ezen alapult. 

Hogy mennyire sántít a magyarázatuk, azt mindenki döntse el maga, mindenesetre az tuti, hogy a  londoni verekedés és a most leleplezett molesztálás ügyét akkoriban nem lehetett összemosni, ma viszont már több, Londonban élő színész vádolja Spaceyt azzal, hogy  amíg az Old Vic színház művészeti igazgatója volt, rendszeresen  zaklatta őket. 

Forrás: Just Jared

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
A Family Guyban már 12 évvel ezelőtt azzal poénkodtak, hogy Kevin Spacey kisfiúkat zaklat

Erről kérdezték most az egyik producert, Seth MacFarlane-t, aki nem teljesen emlékszik, honnan eredt ez a poén.

19 · Jan 05, 2018 12:17pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments