Logan Paul youtubesztár január elsején töltött fel egy videót a Youtube-ra, amelyen Japánban, az Aokigahara nevű erdőben egy fáról lógó holttestől kérdezgeti, hogy él-e még. A videó iszonyú nagy port kavart, pedig, állítása szerint ő csak az öngyilkoshajlamú embereken akart segíteni vele.

A videót azóta törölték a videómegosztóról, ő pedig bocsánatot kért, de a Youtube egészen mostanáig semmit sem reagált az ügyre. Most azonban megtörték a csendet, és egy egész közleménysorozatot indítottak Twitteren, amelyekben hosszasan ecsetelték, hogy miért tartott ilyen sokáig állást foglalniuk a kérdésben. 

„Sok időbe telt, hogy reagáljunk, de mindegyikőtök véleményére kíváncsiak voltunk. Tudjuk, hogy egy youtuber tettei hatással lehetnek a teljes közösségre, úgyhogy hamarosan megosztjuk veletek a terveinket arra vonatkozóan, hogy a jövőben miként szeretnénk az efféle videók terjedését végleg elkerülni. [...] Ahogy másokat, így minket is teljesen megdöbbentett ez a videó. Az öngyilkosság nem vicc, és nem is lenne szabad a nézettség növelésére felhasználni. [...] A csatorna megsértette a közösségi irányelveinket, mi pedig ennek megfelelően fogunk eljárni, és kivizsgáljuk a további, lehetséges következményeket is.” 

A teljes bejegyzésfolyamot itt tudja megtekinteni