Már régóta tudjuk, hogy ha jó célra kell felhíni a figyelmet, az üzenet eljuttatásának legbiztosabb útja a meztelenkedés. És tudja ezt az állatvédő Gillian Anderson is, aki most a PETA felkérésére állt pucéran a fényképezőgép elé, hogy hatalmas plakátokon üzenje meg a világnak:

inkább vagyok meztelen, minthogy szőrmét hordjak.

A 49 éves színésznő és az állatvédő szervezet közös kampánya a New York-i divathéten debütált, ahol Anderson elmondta:

Felszabadító számomra, hogy a testemet használhatom ahhoz, hogy fontos nyilatkozatot tegyek. (...) Az emberek hajlamosak arra, hogy elfodítsák a fejüket a szőrme ellenes reklámoktól, amik az állatok kínzását mutatják be, de a PETA meztelen kampánya magával ragad mindenkit, aki látja. Büszke vagyok arra, hogy ennek a részese lehetek.

A színésznő egyébként nem először pózol meztelenül az állatok érdekében. 2013-ban a Fishlove felkérésére vetkőzött le és vett a nyakába egy angolnát, hogy ezzel hívja fel a figyelmet a túlhalászásra és kampányoljon a tengerek élővilágának megóvása mellett.

Ám Anderson nemcsak a testével tesz az állatok kínzása és gyilkolása ellen. Pár évvel ezelőtt egy dokumentumfilmhez adta a hangját, amiben bemutatták, hogyan ölik a nyulakat a divatcégek. A felvétel megjelenése után az Armani bejelentette, hogy nem használ többé szőrmét, így olyan márkákhoz csatlakozott, mint Ralph Lauren és Vivienne Westwood.

Idén pedig Michael Kors és a Gucci is bejelentette, hogy nem dolgoznak többé igazi állatszőrrel.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Gillian Anderson csupasz testén se ruha, se szőr nincs

A színésznő állatokat ment a meztelenkedéssel.

13 · Feb 08, 2018 10:35am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments