Nádai Anikóról legutóbb azzal kapcsolatban lehetett olvasni a Velveten, hogy összejött a Való Világ nagy helikopterezőjével, Aurelióval. Most nem erről a románcról lesz szó, hanem az egykori VV-s, majd Éjjel-nappal Budapest szereplő, majd RTL-es műsorvezetőnő beszélgetős műsoráról, az Anikó #Show-ról. 2017 nyarán még interjúztunk is Nádai Anikóval.

Most viszont Szecsődi Kari Facebook-bejegyzése miatt figyeltünk fel a műsorra.

A Megasztárból ismert énekes megosztott egy levelet, melyben egy kereskedelmi csatorna beszélgetős műsorába kérték fel szereplőnek. Szecsődi Kari a következőt válaszolta:

„Köszönöm... de akkora bohóc sose voltam, és nem is leszek, hogy egy Anikó Show-ban égessem magam 10 ezerért."

A poszt alatt érkezett kommentekből az derült ki, hogy több embert is rövid idő alatt többször is megkeresték az Anikó #Show castingosai. Többen is azt a következtetés vonták le ebből, hogy a műsor nagy bajban lehet, ha ennyire keresik a szereplőket. Az üggyel kapcsolatban megkerestük az RTL marketing és kommunikációs igazgatóságát, és a következő választ kaptuk.

A helyzet csak annyira súlyos, mint minden televíziós műsor készítésénél, ami képernyőre kerül és sikert kíván elérni. Sok vele a dolog. A casting mindig egy hosszú és összetett folyamat, szereplőket, történeteket folyamatosan és minden módon keresünk, így a social media felületeket is használjuk erre a célra. A levelet író munkatársunk a dolgát végezte, szereplőket és történeteket keres. Egy – a média területén frissen elhelyezkedett és – fiatal munkatárs esetében talán nem róható fel hibaként, hogy útjai során még nem találkozott össze Szecsődi Kari nevével… A megkeresés tisztelettudó volt, így az ilyen esetekben egy udvarias elutasítás pont elegendő válasz lehet, érdeklődés hiányában.

A válasz utolsó része arra utal, hogy az énekes egy olyan levelet kapott, melyben a következő szerepelt: „amennyiben elmúltál 18 és érdekel a lehetőség...”. Vagyis a munkatárs feltehetőleg nem tudta, hogy ki az a Szecsődi Kari.

De miért tűnik ilyen égetőnek most a szereplők felkeresése? Veszélyben lenne az Anikó #Show?

Minden műsorban szereplők vannak, akiket meg kell keresni, történetek, amiket be szeretnénk mutatni, de ehhez meg kell őket találni, legyen az talk-show, tehetségkutató, realty vagy főzőműsor. Ez egy folyamatos kutatást, keresést, castingot feltételez. Ezt csinálják a kollégáink. Ez a dolguk.

Arra is rákérdeztünk, hogy mennyire bevett szokás, hogy a castinggal foglalkozó munkatársak nem nevezik nevén sem a műsort sem a tévécsatornát, ahol az megy. Vagy ez csak az Anikó Show-ra érvényes?

Bizonyos információkkal az első üzenetben nem szokták terhelni a kollégáink azokat, akiket megkeresnek. A részleteket inkább a telefonos egyeztetésnél szokták elmondani. A műsorkészítésnek és a castingnak is megvannak a maga szabályai és hagyományai, ahogyan a házépítésnek, az újságírásnak vagy éppen a cipőkészítésnek is.

Hogy meg is válaszoljuk a címben feltett kérdést, nos,

Nádai Anikó műsora köszöni szépen megvan, zajlanak a munkálatok.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Mi a helyzet Nádai Anikó műsorával?

Többek között a Facebookon is keresik a szereplőket a talkshow-ba, de például Szecsődi Kari nem örült, hogy megkeresték.

46 · Feb 09, 2018 06:56am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments