Ez a január-február Justin Timberlake nagy visszatéréséről kellett volna, hogy szóljon. Azonban a kampány legeleje eléggé érdektelenségbe fulladt, most meg már kicsit úgy érzi az ember, hogy még az is jobb lett volna, ha minden annyiban marad.

Ilyen rossz időszak nem volt még Timberlake karrierjében, az biztos, ráadásul a TMZ azt rebesgeti, hogy talán újra összeáll majd az ‘NSYNC. Erre nyilván nagyobb az esély abban az esetben, ha bebizonyosodik, hogy Timberlake szólókarrierjének tényleg befellegzett. Amitől a következő három ok miatt lehet most egy kicsit tartani.

1. Az új dalok

Szóval a nagy visszatérés első mozzanata a Filthy című dal premierje volt még január elején. Valószínűleg ön se emlékszik rá, pedig a világhírű Mark Romanek csinált hozzá klipet.

Egy kis kontextus: az eddigi Timberlake-albumok beharangozó dalai mind a top 3-ba kerültek a világ mérvadó slágerlistáin, a Filthy az USA-ban azonban csak a 9. helyig, a briteknél pedig mindössze a 15. helyig jutott. Timberlake mindig is a kritikusok nagy kedvence volt, de ezúttal ők sem bántak túl gyengéden korábbi kedvencükkel, itt van például egy nagyon durván lehúzó kritika a Pitchfork.com-ról a Filthyvel kapcsolatban.

A rajongói kemény mag nyilván ebben a dalban is megtalálja, amit szeret, de mintha maga Timberlake is a közönség többi tagjával és a fanyalgó kritikusokkal értene egyet: a Filthy január 5-i megjelenése óta eltelt alig több, mint egy hónapban gyorsan kiadtak még két dalt, a Supplies és a Say Something címűeket, hátha azok tetszeni fognak. Ezt lehet akár a bukás beismerésének is tekinteni.

2. Az új album

Kb. egy héttel ezelőtt megjelent az új album is, a Man of the Woods. A korábbi Timberlake-albumokhoz képest ez is szembeötlően gyatrán teljesít, mind az eladásokat, mind a kritikákat tekintve. James Masterton slágerlistaguru azt írja a brit lemezeladásokról, hogy az előző Timberlake-albumból 2013-ban az első egy hétben 105 ezer példány fogyott, a Man of the Woods tekintetében azonban ugyanez a szám 19 ezer, azaz kevesebb, mint az ötöde. És igen, a lemezeladások egyre csökkennek, de a 2018-as adatban az eladások mellett a legális streamelés is benne van.

A korábbi Timberlake-albumok mesterműnek voltak kikiáltva, hát most a Metacritic kritikaösszegző oldal szerint a profi zeneszakértők és a szimpla júzerek egyaránt 5.4 pontot adtak átlagban a Man of the Woodsnak lehetséges 10-ből. Szóval éppen nem borzasztó ez az album, de nem is emelkedik ki az átlagból.

3. A Super Bowl

Nem volt nagy visszhangja a vasárnapi Super Bowl-os fellépésnek, de ami volt, az se volt túl pozitív. Egyrészt óhatatlan az összehasonlítás a Janet Jackson-os botránnyal, amivel kapcsolatban valamiért most kezdik csak emlegetni, hogy nem tűnik túl igazságosnak, hogy mindketten egyaránt részt vettek a fellépésben, maga Timberlake tépte le Jacksonról a kérdéses ruhadarabot, mégis egyedül az énekesnőt szedték utána ízekre, miközben Timberlake-re senkinek egy rossz szava sem volt akkor.

Nem volt népszerű az sem, hogy belekeverték Prince-t (vagyis a hologramját) Timberlake fellépésébe. A TMZ szerint az énekes nevében a kritikákra most azzal válaszolnak, hogy ez nem is Timberlake ötlete volt. Érdekes, hogy ennek a szerencsétlen fiatalembernek mindig becsúszik valami a Super Bowl-os fellépéseibe: először akarata ellenére letép egy ruhadarabot egy női mellről, másodjára meg Prince jelenik meg váratlanul a fellépése közben.

A legnépszerűbb momentum az lett az egészből, hogy egy kissrác a telefonján matatott, amikor Timberlake karnyújtásnyira haladt el tőle, de az is fájhat egy kicsit, hogy bár többen nézték a futballmeccs szünetében leadott műsort, mint magát a meccset, Timberlake fellépése mégis 9%-kal kevesebb nézőt vonzott, mint Lady Gaga utólag agyondicsért műsora tavaly ugyanekkor. Pedig aztán Lady Gaga sincs éppen a karrierje csúcsán jelenleg.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
3 ok, amiért Justin Timberlake-nek eléggé főhet most a feje

Se a Super Bowl-os performansza, se az új dalai, se az új albuma nem hozta a várt sikert. Ha ön Timberlake-rajongó, ezt ne olvassa el!

4 · Feb 10, 2018 05:10pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments