Natalie Portmannel az új filmje, az Annihilation (Expedíció) kapcsán készített interjút a Buzzfeed. Ebben szóba kerül a Time's Up-kampány, amihez szorosan kapcsolódott a színésznő pikírt megjegyzése is a Golden Globe-kiosztón. Az eset szintén szóba kerül az interjúban, de még érdekesebb, amit Portman akkor mondott, amikor arról kérdezték, hogy úgy érzi-e, lejárt az idő Woody Allen számára is, akivel Portman még a '90-es években dolgozott együtt. A színésznő ezt válaszolta:

Nem gondolom, hogy erről kéne szólnia a diskurzusnak. Szerintem inkább arról kéne szólnia, hogy [...] miért maradunk le egy csomó műalkotásról azért, mert a nők és a színes bőrűek nem jutnak lehetőségekhez. Ne arról beszéljünk, hogy most melyik férfi karrierje ér véget. Arról beszéljünk inkább, hogy mennyi műalkotás nem készült el amiatt, hogy a nők, a színes bőrűek, a mozgáskorlátozottak és az LGBTQ+ közösség tagjai nem jutnak lehetőségekhez. Erről a veszteségről beszéljünk, ami mindannyiunkat érint a művészetben. Egy hatalmas lyuk van a kultúránkban, erről kéne beszélni.

És ha már itt tartunk, nézze meg Portman új filmjének a trailerjét! Az Annihilationt szintén férfi rendezte, viszont a főszereplők mind nők.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Natalie Portmant megkérdezték Woody Allenről, nagyon jót válaszolt

A színésznő szerint van valami, ami miatt teljesen mellékes, hogy a rendező karrierjének akkor most befellegzett-e vagy sem.

35 · Feb 21, 2018 11:26am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments