Ki mást is tudná a legelfogulatlanabb véleményt alkotni Ben Affleck rettentőnek titulált háttetoválásáról, mint a gyerekkori barátja, Matt Damon? Nyilván nem ő, de azért várható volt, hogy meg fogják kérdezni a dologról, így a színész egy pár nappal ezelőtti interjújában állást is foglalt a kérdésben. 

Ha nem emlékszik, miről is van szó, gyorsan felelevenítjük. Ben Affleck 2014 augusztusa környékén, a Jennifer Garnerrel kirobbant válása idején varratott a hátára egy bazinagy főnixmadarat, feltételezhetően azért, hogy - akárcsak maga a főnix - hamvaiból feltámadjon, és új életet kezdjen.  Nem véletlen, hogy Jennifer Garnert (az exfeleséget) sokan ezzel a hamuval azonosították, amire ő eléggé berágott, és teljes mértékig elhatárolódott a kijelentéstől.

A világ tehát 2016-ig abban a tudatban élt, hogy az űrből is látható tetkó valódi, aztán már majdnem mindenki el is felejtette, amikor a színész azt nyilatkozta a külföldi sajtónak, hogy nem az, csak egy film kedvéért rajzolták a hátára. 

Azt mondta akkor, hogy valóban sok tetoválás van rajta, de igyekszik mindig olyan helyet választani nekik, ami miatt nem szükséges a takargatásuk, és hát egy egész estés főnix valóban nem az a kategória. Gyanakodhattunk volna akkor, hogy mégis melyik filmhez volt szükség erre, és ugyan miért nem mosta le másfél évvel később sem, de inkább elfogadtuk a magyarázatot, és nem firtattuk tovább a dolgot mi sem. 

Nos, ehhez képest újabb két évnek kellett eltelnie ahhoz, hogy az eddig csak pletykának beállított ominózus művészeti alkotásról kiderüljön, hogy iszonyúan valódi, és ennek fényében még mindig ott díszeleg Affleck hátán. És hát, ahogy az internet népére mindig is számítani lehetett, most sem bírták ki, hogy ne nyilvánítsanak véleményt a témában. Így születhetett meg többek között az a gondolat is, hogy ez a rajz azt szimbolizálja, miként fog Ben Affleck a saját hamvaiból újjászületni, és lesz belőle a csávó, akinek fos tetkója van. 

Lévén, eléggé kikezdték szegényt, a tetoválás ismét téma lett a médiában. Nem véletlen tehát, hogy a március 21-ei The Daily Showban Matt Damont is megkérdezték Az Ügyről, hiszen ő az, aki már 8 éves kora óta ismeri Afflecket, és akivel nemcsak számtalan közös munkában vett részt, hanem konkrétan a legjobb barátja is. Dehát mit vár az ember egy legjobb baráttól? Nos, nem azt, hogy lefikázza őt. 

Egy embernek nem feladata megszabni egy másik embernek, hogy mit csinálhat a hátával. Én igenis támogatom őt, és mindennemű művészi kifejeződését. És amúgy sem rázhatom meg őt ezért. 37 éve ismerjük egymást. 

Amilyen nagyvonalú volt Damon, Affleck exeiről ez nem mondható el: az első tetkó-gate idején ugyanis Jennifer Lopez rémségesnek nevezte a volt pasija hátán repdeső főnixet, és azt is nehezményezte, hogy túl sok a szín rajta. Jennifer Garner pedig annyit mondott, hogy "egyem a szívét", amit mindenki úgy értelmez, ahogy csak szeretne.  

(Us Magazine)