Hatalmas csapás érte a napokban az angol királynőt, elhunyt ugyanis a kutyája, Williow, aki az utolsó volt a corgijai közül. A királynőről mindig is lehetett tudni, hogy nagy állatbarát, a lovakat és a kutyákat kifejezetten szereti. Ez utóbbiból a kedvencei a cogik, ezt a fajtát évtizedeken keresztül tenyésztette is, így volt olyan, hogy egyszerre 8-10 kutyával élt együtt a királyi család. 2012-ben azonban Erzsébet idős kora miatt úgy döntött, hogy nem folytatja a kutyák tenyésztését. Így pedig érthető, hogy miért különösen fájdalmas számára az, hogy most az utolsó egyed is elhunyt, aminek távoli őse az első corgija, Susan volt.

Willow egyébként  közel 15 éves volt és a hétvégén halt meg, rákos megbetegedés miatt kellett elaltatni. Egy forrás a Daily Mailnek azt nyilatkozta, hogy a királynő az utolsó pillanatig maga etette a kutyát és játszott vele. Ám az állat állapota vasárnap annyira rosszra fordult, hogy ki kellett hívni az orvost.

Nem bírja, ha azt kell látnia, ahogy a kutyái szenvednek. Tudja, hogy néha az a jobb nekik is, ha inkább elaltatják őket. Ettől persze nem lesz kisebb a fájdalma

- mondta az informátor, aki azt is hozzátette, sokat segítettet, hogy ezekben a nehéz pillanatokban a királynő férje mellette tudott lenni. Fülöp hercegen ugyanis nemrég csípőműtétet hajtottak végre és pár napja engedték haza a kórházból.

Williow halála viszont nem jelenti azt, hogy II. Erzsébet teljesen elkutyátlanodott. Még két dorgija (corgi és tacskó keveréke) van.

Itt egy egész galériát láthat a királynőről és a kutyáiról: