Jó nagy csalódás érte szerdán a királyi ház több millió rajongóját és a szerencsejátékozókat. Katalin hercegnő és Vilmos herceg ugyanis elmulasztották az újszülött kisfiúk nevének bejelentését. Ez önmagában persze nem lenne annyira érdekes, ám mivel az első két gyermeküknél nagyon következetesek voltak ebben, ezért feltűnő, hogy már három napja megszületett a kisfiú, a nyilvánosság pedig még mindig nem tudja, hogyan kell majd szólítani azon kívül, hogy: XY cambridge-i herceg.

A bejelenést egyébként azért várta szinte mindenki szerdára, mert György és Sarolta esetében is két nap telt el, mire ezt megosztották a nyilvánossággal. Ebből kiindulva pedig sokan biztosak voltak benne, hogy nem törik meg a hagyományt.

Egyes angol, internetes újságok például annyira biztosra vették, hogy megtörténik a bejelentés, hogy percről-percre tudósították a napot, amikor aztán végül semmi ilyesmi nem történt.

De persze van magyarázat a késlekedésre. A Hello magazin úgy véli, hogy a hercegi pár nem tartotta volna illendőnek éppen április 25-én tenni egy ilyen fontos bejelentést, hiszen ez az ANZAC-nap, a háborúkban elesett ausztrál és új-zélandi katonák valamint a hazatérők tiszteletére tartott emléknap. Egy ilyen fontos eseményt pedig nem akartak elhomályosítani azzal, hogy megosztják a nyilvánossággal, hogy a gyerek Arthur, James, Albert vagy Philip lett-e, ezek ugyanis a fogadóirodák szerint a jelenleg legesélyesebb nevek.