Jackie Chan 18 éves lányáról, Etta Ng-ről, tavaly ősszel írtunk először, mikor az Instagramon osztotta meg a világgal, hogy meleg. Már akkor kiderült, hogy barátnőjével a kapcsolatukat a diszkrimináció és a homofóbia nagyon megnehezítik, vélhetően emiatt is hagyták el Hongkongot, hogy a világ egyik elfogadóbb táján új életet kezdjenek. Az Indy100 információi szerint a választásuk Kanadára esett, ám a költözés nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket. Annyira nem, hogy a két nő egy hónapja hajléktalan, emiatt pedig egy kétségbeesett videót osztottak meg.

Etta Ng és a szerelme, Andi Autumn, másfél percben arról beszélnek a felvételen, hogy a homofób szüleik miatt kerültek utcára és az elmúlt időben hidak alatt és más nyilvános helyeken aludtak.

A videóban azt is elmondták, hogy már a barátaiktól is kértek segítséget, ám úgy érzik, hogy mindenki azt akarja, hogy hajléktalanszállóra kerüljenek, ahol elszakítanák őket egymástól.

A felvételre Jackie Chan egykori szeretője, Etta Ng anyja is reagált, aki azt mondja, ha a lányoknak pénzre van szükségük, akkor dolgozniuk kellene, ahelyett, hogy videót forgatnak. 

Az asszony nézetét sokan osztják, amióta ugyanis a felvétel felkerült az internetre, hatalmas vita alakult ki azzal kapcsolatban, hogy jól tett-e a két nő, hogy leforgatta és közzétette a felvételt. Az anya véleményével szemben ugyanis sokan úgy vélik, hogy igenis fontos, hogy a homofób szülők szembesüljenek azzal, hogy milyen kárt tudnak okozni a saját és mások gyerekeinek azzal, ha nem fogadják el őket.

Etta Ng egyébként bár Jackie Chan gyermeke, az apja házasságtöréséből szültetett és szinte soha, semmilyen kapcsolata nem volt a színésszel. Erről 2015-ben egy interjúban így beszélt:

Ő a biológiai apám, de nem az életem része és sosem volt az. Soha nem fogom elismerni apaként.

A lány őszi comingoutja után egyébként Chant is megkérdezték arról, hogy mit szól a hírhez, mire a színész annyit reagált: „ha neki jó, akkor jó.