Az utóbbi időben kicsit felerősödtek a rendező múltjával kapcsolatos hírek, hogy annak idején állítólag megerőszakolta nevelt lányát. Woody Allen fia egy blogbejegyzésben próbálta tisztázni a történteket, hogy szerinte apja ártatlan, viszont anyja, Mia Farrow terrorban tartotta a gyerekeit.

Most a rendező is kifejtette véleményét egy interjúban. Elmondta, hogy szerinte neki kellene lennie a #MeToo mozgalom arcának.

Woody Allen szerint a mozgalom jó kezdeményezés, mert elhozza az igazságot a hollywoodi molesztálók körében. Úgy véli, hogy jó, ha kiderül, hogy kik azok, akik ártatlan nőket és férfiakat zaklatnak. És itt jutott el odáig, hogy szerinte ő tökéletes arca lenne ennek az egész mozgalomnak.

Szerinte azért lenne jó a #MeToo reklámarcának, mert 50 éve dolgozik a filmiparban, nők százaival dolgozott már, akik közül egyetlen egy sem, se híres, se amatőr soha nem jelezte, hogy helytelenül viselkedne.

Elárulta, hogy nagyon zavarja, hogy azokkal az emberekkel emlegetik egy lapon, akiket nők tucatjai vádolnak szexuális zaklatással, míg vele kapcsolatban egy gyermekelhelyezési per miatt jött fel ez a vád, és a bíróság ki is mondta, hogy nem igaz, hogy Woody Allen megerőszakolta volna a 7 éves Dylan Farrow-t.

(Telegraph)