2016 márciusában volt az első arra utaló jel, hogy Dwayne Johnsont valamennyire azért foglalkoztatja a gondolat, hogy ő legyen az Amerikai Egyesült Államok elnöke. Akkor egy csak Tiwiterre kiírt kis üzenetben elmélkedett arról, hogy a Fehér háznál biztos lenne egy parkolóhely a kis terepjárójának, de pár hónappal később, a választások után, miután Donald Trump lett az elnök, akkor a Vanity Fair által feltett kérdésre, hogy indulna-e a következő választásokon, a következőt válaszolta:

Ez a választás bebizonyította, hogy bármi megtörténhet

- majd úgy zárta, hogy nem zárja ki a lehetőségét annak, hogy 2020-ra elnökjelölt lesz.

Egy évvel később még mindig előjött a téma, és mindig egyre komolyabban gondolkodott azon, hogy tényleg elinduljon a következő választáson. Erre jött is egy lelkes rajongó, aki bejegyeztette a Run The Rock 2020 kampánybizottságot. Még 2017 októberében is arról volt szó, hogy Dwayne Johnson egyre komolyabban gondolkozik az elnökség gondolatával.  

Sőt!

2017 decemberében Ellen De Generes megkérdezte tőle a műsorban, hogy most akkor tényleg indulni fog-e a posztért, mire Johnson azt  mondta, hogy:

Igen, tényleg komolyan gondolkozom rajta.

Ennek e rengeteg komoly gondolkozásnak az lett a vége, hogy Dwayne Johnson nem indul a 2020-as elnökválasztáson. A Vanity Fairnek mondta el a döntés okát.

Több évnyi kemény munka és tapasztalatszerzés kell az elnöki poszthoz szükséges készségek elsajátításához. Jelenleg  ezt a feladatot már nem tudom bezsúfolni a teendőim közé. 2020-ig nem jönne össze. Alaposan átgondoltam. Amire szükségem lenne, az némi idő.

(Vanity Fair)