Fent láthatja, milyen volt Donald Trump csillaga Hollywoodban a Walk of Fame-en, azaz a Hírességek sétányán. A múlt idő több okból is indokolt, egyrészt mert sorozatosan vandalizmus áldozatává vált a későbbi elnök hírnevének állított emlékmű. Két éve nyáron például egy kis falat emeltek a csillag köré védelmi céllal.

De hiába a védelem, valaki idén még drasztikusabban esett neki a Donald Trump tévés karrierje előtt tisztelgő járólapnak.

Másrészt azonban a Daily Mail híradása szerint a kegyelemdöfést most hétfőn Nyugat-Hollywood önkormányzata adta meg, akik egyhangúlag megszavazták, hogy kérik Hollywoodi Kereskedelmi Kamarától, hogy távolítsa el a csillagot. Ezt a polgármester a Twitteren is közzétette.

Elég vicces hashtaggel látta el a polgármester a közleményét:

#horcruxdestroyed

Ha ön ismeri a Harry Potter-sorozatot, akkor most valószínűleg a térdét csapkodja a nevetéstől, ha nem, akkor legyen elég annyi, hogy a főgonoszt a varázslós sorozatban csak hét tárgy, úgynevezett horcruxok megsemmisítésével lehetett legyőzni. A döntés hátterében ezzel összhangban nem a vandalizmus áll, hanem az önkormányzat azzal indokolta a döntését, hogy Donald Trumpnak a nőkkel szemben tanúsított magatartása és egyéb cselekedetei miatt nem tartják helyénvalónak a csillag fenntartását. Volt már hasonló kezdeményezés egyébként, Bill Cosby csillagát is el akarták távolíttatni nyilvánvaló okokból, de az illetékes kamara akkor nemet mondott. Donald Trump egyelőre nem reagált a bejelentésre a Twitterén, talán majd akkor fog, ha eldől, hogy tényleg leszedik-e a (megrongált) csillagot.