Kanye Westről tudni lehet egy ideje, hogy nagy barátságot ápol Donald Trumppal, legalábbis össze szoktak gyűlni társalogni erről-arról. El tudjuk fogadni, és bár azért egy afro-amerikai személytől mégis kicsit furcsa ez a végtelen szimpátia, ugyanakkor nem is kéne rajta meglepődnünk azután, hogy a rapper kifejtetterabszolgának elhurcolt ősei saját maguk felelősek azért, hogy rabszolgaságba kényszerítették őket. 

Na de most nem is teljesen ez a téma, hanem az, hogy a zenész Jimmy Kimmel show-jában járt, ahol a műsorvezető, reflektálva West korábbi kijelentésére, miszerint George W. Bush regyáltalán nem törődik az afro-amerikai emberekkel, megkérdezte, hogy szerite Trump törődik-e velük vagy bármilyen emberi lénnyel. 

Kanye West nem válaszolt azonnal, így a műsorba gyorsan bevágtak egy jó kis reklámblokkot, így végül augusztus 29-én, a chicagói WGCI rádió műsorában fejtette ki a véleményét a kérdéssel kapcsolatban. 

Úgy érzem, foglalkoztatja őt, hogy a feketék miként éreznek iránta, és szeretné, ha kedvelnék őt. [...] Pont akkora az egója, mint mindenki másnak, ezért szeretne a világ legnagyszerűbb elnöke lenni, ugyanakkor tisztában van vele, hogy ez nem teljesülhet a fekete közösség támogatása nélkül

- mondta, majd hozzátette, hogy ugyan dolgozik rajta, azért kell majd még beszélni vele erről.