Monica Lewinsky egy izraeli tévécsatornánk adott élő interjút hétfőn, vagyis csak adott volna, ugyanis a beszélgetés első percében kiviharzott a színpadról. Erre persze nyomós oka volt, a riporter ugyanis Bill Cintronról kérdezte (arra lett volna kíváncsi, hogy a nő még mindig vár-e bocsánatkérést az elnöktől), Lewinsky pedig - mint egy később kiadott közleményéből kiderül - előre leszögezte, hogy erről a témáról nem kíván beszélni. És tartotta is magát ehhez. Így mikor a kérdés elhangozott, higgadtan közölte a riporterrel, hogy ebbe nem hajlandó belemenni és lesétált a színpadról.

Az eset után Lewinsky a Twitteren adott bővebb magyarázatot a viselkedésére.

Nagyon határozottan meg volt szabva, hogy mi az amiről beszélni fogunk és mi az amiről nem. A kérdést, ami elhangzott, már egy nappal előtte is feltette nekem, mikor találkoztunk és már akkor megmondtam neki, hogy erről nem fogok beszélni. Így mikor mégis elhangzott, rájöttem, hogy átvertek és nem tartják tiszteletben a megegyezésünket.

Azért hagytam ott, mert minden eddiginél fontosabb, hogy a nők ki merjenek állni magukért és ne hagyják, hogy mások beleszóljanak a narratívájukba

- írta a közösségi oldalán.