2016 áprilisában életmentő orvosi beavatkozást hajtotta végre a színészen. Mint kiderült: Kulka János sztrókot kapott. A Blikknek most emailben adott interjút, melyben azt mondta, hogy akkoriban rengeteget dolgozott, éjszakai forgatásokon volt, illetve ott volt a színház és a próbák is. Úgy véli, hogy a stressz hozzájárult, hogy sztrókot kapott.

Már az eset után lehetett sejteni, hogy Kulka hosszú rehabilitáció előtt áll, pedig súlyos állapota ellenére gyorsan javult. Viszonylag hamar elhagyhatta az intenzív osztályt. 2018 februárjában Köbli Norbert, az Örök tél, a Szürke senkik, A vizsga, a Félbilág és A Berni követ forgatókönyvírója azt mondta, hogy már lehet Kulka Jánossal számolni, sőt, ő már tervezi a vele való közös munkát. Márciusban meg is volt az első képernyős szereplése, amikor az RTL Klub  társadalmi célú reklámjában volt látható, amiben az országgyűlési választások fontosságára hívta fel a figyelmet és mindenkit arra buzdított, hogy menjen el szavazni április 8-án.

Májusban kiderült, hogy szerepelt vállalt egy filmben. Ez az X - A rendszerből törölve, amit november 1-jén mutatnak be.

Kulka János elmondta, hogy szerinte nagyon gyorsan eltelt ez a két és fél év, illetve az első reakciója a sikeres műtét és az ébredés után talán egy káromkodás volt. Az, hogy jelenleg ilyen jól beszél, annak köszönhető, hogy egyfolytában gondolkodik. Így lassan, de ösztönből jön vissza magától a beszéd. Persze eleinte a logopédus munkája is nagyon kellett.

A színész elmondta, hogy min szokott gondolkodni.

  Az életemről, hogy hogyan történt. Megváltoztam. Ideges voltam és gőgös, amolyan „Majd én, majd én!” ember. Most megnyugodtam. Kívülről látom az egész korábbi életemet. Idegen vagyok a magam számára. Kulka János? Az ki?

Mi ad neki erőt? A Blikknek elmondta, hogy amikor felkel, akkor sétál egyet a kutyájával, és utána már jön valahogy ösztönösen. Illetve van egy kabriója, amit imád vezetni.

(Blikk)