Az énekesnő még július végén rakott ki egy hosszabb posztot arról, hogy mégis milyen volt a gyomorbypass-műtét utáni élete. Saját elmondása szerint még két kanál joghurt is gondot okozott számára. Az evéssel kapcsolatos nehézségeken túl arról is írt, hogy számára miért is fontos az, hogy az ezzel kapcsolatos dolgokat megossza a rajongóival.

Ha tetszik, ha nem, ez része lett az életemnek és beszélni fogok róla akkor is, ha már nem követsz. Ehhez jogom van és joga van annak is, aki le akar fogyni, vagy meg akar hízni, vagy egyszerűen csak meg akar gyógyulni valamilyen betegségből! Pontosan tudom, mennyi erőt adok az embereknek! Örömmel szolgálok nem csak a színpadon is. Magabiztos, erős ember lettem, több mint negyven kiló mínusszal.

Tóth Vera most a Spektrum Home Tesztbeszéd című műsorában beszélt a témáról.

 A fogyásom egy nagy folyamatnak a része volt. Korábban készítettem pszichológiai teszteket. Le kellett rajzolni egy fát egy A4-es lapra. A pszichológus ez alapján kijelentette, hogy nincs rendben az egóm. Rájöttem, hogy a legfontosabb, hogy tudnom kell ezt kezelni, főleg azért, mert a fizikai változások nem járnak együtt a lelki változásokkal. Sőt, a fogyással lelki gondok kerülnek a felszínre. A pszichológiában a többletsúlyt sokszor a lelki védekezés rétegeinek tartják. Most már továbbléptem, a jelenben gondolkodom, és tudom kezelni az egómat, azt hiszem. Megéltem egy lelki fejlődést, ami a fogyással járt együtt

- mesélte az énekesnő.