November 17-én volt a Miss Balaton Winter Party nevű esemény. Mivel viszonylag sokszor megemlékezünk a szépségversenyről, ezért most ezt a bulit sem hagytuk ki. A rendezvény egy gyors fashion showból és fakultatív borozásból állt, amit hangos zene kísért. Azon kezdtem el gondolkodni, hogy mi értelme is van ennek? Miért vannak egyáltalán szépségversenyek? Fásy Ádámnak is van egy, de ott a Miss Universe, ott van Sarka Katáék Miss World Hungaryje, meg a Miss Intercontinental Hungary, aztán még ki tudja hány megyei és városi verseny van összesen. Meg is kérdeztük Horváth Évát a Miss Balaton versenykoordinátorát, hogy...

Mi értelme van egy szépségversenynek 2018-ban?

Jó kérdés. Valóban számtalan szépségverseny van ma Magyarországon, és nagyon hiányzik A Szépségverseny. Szerintem van egy-kettő, ami fontos és jó, hogy van, de a többinek semmi értelme.

Azt gondolom, hogy ha valaki hozzánk jelentkezik, az már helyezés nélkül is sokat elérhet, mert olyan profi modell múlttal rendelkező szakemberek álltak össze, hogy segítsék a lányokat, mint Epres Panni, Dukai Regina, Iszak Eszti, Lipcsei Betta, Zimány Linda és még sorolhatnám. Itt olyan szinten tanulhatnak tőlünk, amit a jövőben minden gond nélkül kamatoztathatnak. Rengeteg modell iskolában tanítok, így tapasztalatból mondhatom, hogy azt a tudást, amit ott adok át a leendő modelleknek, azt egy Miss Balatonra való felkészülés során halmozottan megkaphatják. Ha én 20 éve így indulhattam volna el a szépségiparban, akkor lehet, hogy ma teljesen máshol tartanék.

Ez eddig oké, de ennek a versenynek nincs külföldi utóélete, a Miss Balaton győztese nem jut ki automatikusan a nemzetközi Miss Garda-tó versenyre.

Ez így van, és ha nem is a Miss Garda-tó irányába , de szeretnénk nyitni nagy nívós versenyek felé.

Azt mondtad, hogy ez a szépségverseny elég nívós, sok tapasztalatod ad. Ez miként nyilvánul meg a versenyzők szemszögéből?

Aki a Miss Balatonon indul, az megkapja a lehetőséget arra, hogy ismert legyen. Van olyan, akinek ez sikerül is, van olyan, akinek nem. Mi elindítjuk őket egy úton. Az már az adott szépségkirálynő-jelöltön múlik, hogy megvan-e hozzá a karaktere, személyisége a szerepléshez, illetve az is az ő döntése, hogy egyáltalán akar-e ezen az úton haladni.

A Miss Balaton minden évben egy olyan hölgy, aki tényleg a Balaton királynője, aki királynőként viselkedik a nap 24 órájában.

Oda lehetne állítani Erzsébet Királyné mellé?

Akár, akár, de lényegében tényleg az a célunk, hogy egy Miss Balatonra jelentkező lány meg tudjon jelenni úgy, ahogy az egy (szépség)királynőhöz illik. Ezért nem lehet róluk olyan cikkeket olvasni, hogy ebben vagy abban a buliban villantottak.