horoszkóp
IMG 5774

Demcsák Zsuzsa még akkor is simán lelépne Magyarországról, ha kávét kéne főznie külföldön

2018.12.12. 10:49

Demcsák Zsuzsa a Story magazinnak adott interjút, amelyben hosszasan ecsetelte az idegen nyelvekhez való affinitását. Azt mondja, angolul például annyira jól tud, hogy hétvégente különórákat ad, és ugyan a gyerekei sokáig azt hitték, csak nagyképűsködik vele, de nem: tényleg gyakran dolgozik szinkrontolmácsként. Tamara és Benedek már nem kételkedik benne, sőt, most már lenyűgözi őket anyjuk elképesztő tálentuma, amelyet ők maguk is örököltek tőle. 

Demcsak Zsuzsa 18

Angolt tanítok, fordítok, és persze, ami a legfontosabb, rengeteg időt töltök a gyerekeimmel. Anyaüzemmódba kapcsoltam. [...] Nagyon szeretem a nyelveket, és szerencsére a gyerekeim is. Ők egyébként csak nemrég hitték el, hogy az anyukájuk tényleg olyan jól beszél angolul. Eddig azt gondolták, hogy amikor azt mondom, szinkrontolmács vagyok, csak felvágok előttük. Aztán amikor külföldön vagyunk vagy tanítok, és hallanak más nyelven beszélni, akkor rácsodálkoznak, hogy valóban így van

- idézi a lapot a 24.hu

Az ex-műsorvezető úgy érzi, nem lenne képes ismét a magyar médiában dolgozni, mert ő kérdezni és nem bókolni szeret, ami véleménye szerint Magyarországon eléggé behatárolná őt. Ezért inkább azt latolgatja, hogy kiköltözzön-e külföldre, hátha ott majd vállalhat munkát a szakmában. A nyelvtudása mindenesetre, jól tudjuk, meglenne hozzá. 

sokszor eszembe jut, hogy egy amerikai televíziónál, legyen az bármelyik, még mindig sokkal szabadabban lehet fogalmazni. Ha mindent elölről is kéne kezdenem, ha kávét kellene készítenem a szerkesztőknek, akkor is megérné. Nem hiába adta meg az Isten, hogy ilyen nyelvtudásom van. [...] Mindenképp angol nyelvterületre mennék. Lehetne Németország is, de ott hideg van. Úgyhogy szerintem Amerika lenne a végcél, Kalifornia vagy Florida

- nyilatkozta, majd hozzátette, hogy a gyerekei és párja is támogatná, bárhogy döntene. Viszont arról, hogy a férfi vele menne-e, egyelőre nem tud nyilatkozni, jelenleg épp így áll a helyzet: 

Már tudja, hogy én miben gondolkodom, és neki is vannak tervei. Szeretnénk együtt megoldani a problémákat, remélem, sikerül.