Christina Engelhardt színésznő, modell és író egy interjúban mesélt a The Hollywood Reporternek arról, hogy amikor fiatal volt, akkor 8 évig járt Woody Allennel. Mindenek előtt leszögezte, hogy nem akarja támadni volt szerelmét, a most 83 éves rendezőt.

Ez a történet nem fogja tönkretenni Woody Allent, mivel egy szerelmi sztoriról van szó. A kettőnk közti kapcsolat tett olyanná, amilyen most vagyok, és semmit nem bántam meg

- mondta Engelhardt.

Az egész 1976-ban, egy New York-i étteremben kezdődött, amikor az akkor még csak 16 éves lány megadta a rendezőnek a telefonszámát. Woody Allen, aki akkor 41 éves volt, pár nap leforgása alatt többször is felkereste Engelhardtot. Fel is hívta magához. Többször találkoztak Allen lakásán, ami a Central Parkra nézett. A nő így számolt be erről:

A függönyök mindig el voltak húzva. Biztos gyönyörű lehetett a kilátás, de én nem azért voltam ott.

Volt, hogy Woody Allen még két gyönyörű lányt is hozott magával, hogy édes hármasban legyenek. Christina Engelhardt nem is az ilyen eseteken akadt ki, hanem például azon, amikor 4 éve tartó kapcsolatuk alatt Allen egyszer csak be akarta mutatni neki az új barátnőjét, Mia Farrow-t. Az akkor 20 éves Engelhardtot teljesen sokkolta ez, hisz mindig is azt hitte, hogy ő Woody Allen barátnője. Ezért is tartott ki még mellett négy évig, míg a rendező már Mia Farrow-val járt.

Közben a rendező még korábban azt mondta, hogy akár a Metoo mozgalom arca is lehetne, mivel 50 éves pályafutása alatt még egy nő se mondta neki, hogy kellemetlen helyzetbe került volna miatta. Megint elővették azt a 2014-es nyílt levelet, melyben Woody Allen nevelt lánya leírta, hogy a rendező hogyan erőszakolta meg, amikor ő még csak hétéves volt.

(THR)