Sirivannavari Nariratana thai hercegnő elindult a Miss Universe hazai szépségversenyén, és valami fantasztikus véletlen folytán meg is nyerte azt. Így lett belőle Miss Thaiföld, aki képviselhette hazáját az országok közti versenyen, igen, ugyanazon, amelyen az amerikai versenyző rácsodálkozott MIss Vietnám angoltudására.

Szóval félve, de azért csak megkockáztathatjuk kijelenteni, hogy Miss Thaiföld alighanem akkor is megnyerte volna ezt a címet, ha a zöldessárga klozetajtót húzta volna magára. Nem nehéz így gondolkodni annak tükrében, hogy mindenki, aki a királyi család bármely tagját negatív színben tünteti fel, vagy csak ellentétes kritikát fogalmaz meg velük kapcsolatban, komoly szankciókkal sújtható. Ezt mondja ki ugyanis egy 1908-as thai törvény, amelyre hivatkozva a hatalom rendszeresen megpróbálja elhallgattatni a kritikusait. A 2014-es katonai puccs óta sokakat be is börtönöztek, ha ellentétes szemléletet fogalmaztak meg a hazájukat irányítókkal szemben.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

สำหรับชุดราตรีผ้าไหมไทยที่ พระองค์หญิงสิริวัณณวรีฯ ทรงประทานให้ เดมี ลีห์เนล ปีเตอร์ส มิสยูนิเวิร์ส 2017 และ โศภิดา กาญจนรินทร์ มิสยูนิเวิร์สไทยแลนด์ 2018 สวมใส่ในค่ำคืน Thai Night นับเป็นความท้าทายอย่างหนึ่ง โดยได้แรงบันดาลใจมาจากฉลองพระองค์ของสมเด็จพระนางเจ้าสิริกิติ์ พระบรมราชินีนาถ ในรัชกาลที่ 9 รังสรรค์มาในรูปแบบชุดไทยแต่สร้างเสน่ห์ความเป็นสากลได้อย่างพอดิบพอดี โดยเลือกใช้ผ้าไหมเรียบและผ้าไหมแพรวามาผสมผสานแต่เต็มไปด้วยเสน่ห์ที่มีความเป็นไทยอย่างแยบยล #Sirivannavari #SirivannavariBangkok #SirivannavariCouture #2018MissUniverse #MissUniverse #MontreePR @sirivannavari_shop

SIRIVANNAVARI BANGKOK OFFICIAL (@sirivannavari_shop) által megosztott bejegyzés,

És lehet, hogy ez vár egy bizonyos Wanchaleom Jamneanphol nevű thai influencerre is, aki a Facebookon fikázta le a hercegnő kék estélyi ruhájának szabását a napokban. Mármint nem szó szerint, hanem írásban, ez pedig - pláne, hogy a több nemváltoztatáson átesett fiatalember jelentős rajongótáborral rendelkezik - csúnyán kiverte a biztosítékot a felsőbb köröknél. Hogy pontosan mit mondott, nem tudni, a poszt azóta törlődött, mindenesetre hiába kért azóta bocsánatot, és ígérte meg, hogy legközelebb előbb gondolkodik, mielőtt cselekszik, egy Kitjanut Chaiyosburanato nevű milliárdos üzletember és politikusaspiráns mégis feljelentette őt.

Egyelőre nem biztos, hogy valóban eljárás indul az ügyében, annak érezhető súlyossága miatt azonban még mindig elég nagy rá az esély. Miss Universe királynője egyébként a Fülöp-szigeteki versenyző lett, Catriona Gray. 

(444