Az idén is ott voltunk az Álomutazó című előadás sajtóbemutatóján, amiről a fotókat és a legfontosabb információkat itt találja. Ez a mesemusical tavaly ment először a BOK Csarnokban, és idén is volt lehetőségünk a produkcióban játszó színészek közül néhánnyal beszélgetni egy kicsit. Hajdu Steve tavaly is nyilatkozott nekünk ugyanebben a jelmezben, idén azonban nemcsak az Álomutazó került szóba, mert a 47 éves, brit feleségével élő színész nemrég kezdett bele egy nagyszabású televíziós munkába.

Milyen érzés volt egy év után visszatérni és újra ugyanazzal a stábbal dolgozni?

Tavaly egy nagy családdá alakultunk ebben a produkcióban a producertől, a darab megálmodójától, Illés Gabitól egészen Andiig, a büfés hölgyig. Mindenki ismer mindenkit. És ami különösen szuper: a TulipánTündér produkciói még a Játékkészítővel indultak pár évvel ezelőtt, és Szabó Győző barátom-kollégám már abban is benne volt. A Győzőnek már akkor megvolt az étterme, Steamboo-nak hívják, ahonnan rizses falatkákat hoztak mindig. Ezt nem azért mondom, hogy reklámozzam, hanem mert a karácsony nekem már nem a pulykáról meg a halászléről szól, hanem arról, hogy találkozom a Győzővel, és mindig az ő étterméből rendelünk valami rizses dolgot.

Milyen volt számodra a 2018-as év?

Nagyon jó! Nagyon imádtam! Úgy vagyok vele, hogy amikor páros év van, azt mondom, hogy imádom a páros éveket, de amikor páratlan van, akkor meg azt gondolom, hogy a páratlanokat imádom. De a párosokat mégis jobban szeretem, mert akkor vagy olimpia van, vagy futball-világbajnokság!

Hozott valami változást vagy újdonságot az életedben vagy a munkádban az elmúlt egy év?

48 éves leszek januárban, és ahogy kezdek beérni a pályámon, az alkatom kezd összeérni a korommal. Főiskolás koromban csak 50pluszos karaktereket játszottam mindig. Ez nekem nagyon furcsa volt. Amikor kikerültem a színházi világba, akkor a tanáraim mondták, hogy ez egy hosszú távú pálya, majd eljön a te időd. Én most, az 50 felé közeledve érzem úgy, hogy egyre több a feladatom, a színház mellett már a televízióban kapok szerepeket, de színészi felkéréseket: kezd utolérni az alkatom. Eddig inkább mint Hajdu Steve dolgozgattam, benne voltam televíziós műsorokban, de ott magamat kellett adnom. Most kezdem azt érezni, hogy már színészként is számítanak rám, hogy egy karaktert játsszak.

Lesz is most egy nagyobb tévés szereped...

Éppen ma volt sajtóbemutatója egy fikciós napi sorozatnak, ami az RTL-en fog menni, az a címe, hogy Drága örökösök. Ennek az egyik főszerepét én játszom, ami nagyon nagy kihívás, mert most márciusig 80 napot forgatunk. Az első évad 80 rész lesz. Már november eleje óta dolgozunk, mert az első rész bemutatója január elsején lesz. Budakeszi határában fölépítettek nekünk egy falut, ott dolgozunk. Várom piszokul, hogy ez hogy fog sikerülni, hogy fogjuk bírni, fogják-e a nézők szeretni. Drukkolok!

Te magad miket szoktál nézni a tévében?

Ha hazamegyek, előfordul, hogy inkább mást csinálok, nem tévét nézek, de ha igen, akkor gyakran valami tematikusat: főzős műsort, Spektrumot, focit vagy más sportot. A feleségem miatt mi sok angol tévét nézünk, ITV-t, a BBC 2-t. A MasterChef: The Professionals az egyik kedvencünk, illetve most megy kint a Celeb vagyok, ments ki innen, vagy a legutóbbi Celebrity Big Brother is milyen volt...!

Tekintve, hogy a riporternek a brit Celebrity Big Brother a kedvenc műsora, az interjú ezen a ponton a kedvenc reality-pillanatokról való nosztalgiázásba fulladt.