Mary Poppins története 54 év után folytatódott idén a második résszel, a Mary Poppins Visszatérrel, ami valószínűleg rekord: nem sokszor fordult elő eddig a történelemben, hogy ilyen sokat kellett várni egy film folytatására.

Ünnepi kvízhét a Velveten!

Karácsonytól újévig minden nap új kvízzel jelentkezünk.

A korábbiakat a Móka kategóriára vagy ide kattintva találja meg, és holnap is látogasson meg minket egy új játékért!

Pedig a második részek nagyon gyakoriak, 2019-ben is lesz belőlük pont elég. Folytatódni fog a 2014-es Lego-kaland, a 2016-os A kedvencek titkos élete ésa 2016-os Angry Birds – A film, sőt, a tavalyi Az is kap majd egy második fejezetet. Ezeknél is nagyobb várakozás előzi meg minden idők legsikeresebb rajzfilmjének, a Jégvarázsnak a folytatását: mire jövő novemberben bemutatják majd ezt a filmet, addigra hat év fog eltelni az első rész bemutatója óta.

És persze ne felejtsük, hogy 2009 óta van készülőben minden idők legsikeresebb filmjének, az Avatarnak a második része. A türelem azonban még 2019-ben sem fog rózsát teremni: az Avatar 2-t az első rész premierje után tizenegy évvel fogják csak bemutatni, a jelenlegi állás szerint 2020. december 18-án. Szintén 2020-ban érkezik majd, 34 év várakozás után a Top Gun második része. Elvileg minél nagyobb siker egy film, annál gyorsabban csinálnak belőle folytatást, de a fenti példák is mutatják, hogy ez nem mindig van így.

Pont ettől izgalmas az alábbi kvíz.

A következő 11 kérdésben mindig két nagyon híres filmet mutatunk, két olyan filmet, aminek volt második része (sőt, a legtöbb esetben harmadik, illetve sokadik része is).

A kérdés minden esetben az, hogy a két film közül melyiknek kellett többet várni a második részére.

Ha tehát a feladvány a Jégvarázs vs Avatar lenne, akkor az Avatar lenne a helyes válasz, merthogy a Jégvarázs második részének a premierjét hat év várakozási idő előzi meg, míg az Avatar 2-re ennél jóval többet, tizenegy évet kell várni. De természetesen a kvízben csak már elkészült és bemutatott filmek szerepelnek.

Ez az egyetlen szabály, amit még valószínűleg érdemes itt egyértelművé tenni, hogy nem a filmek leforgatásának a dátuma számít, hanem mindig az az év, amikor moziba került az adott alkotás. Azaz: mindig azt az időtartamot kell figyelembe venni, ami az első és a második rész premierje között eltelt. A harmadik és sokadik részek nem számítanak – na, de most már kezdjük el, nem lehet tovább bírni a várakozást!

Minden kérdésben két legendás filmet mutatunk. Melyiknek a második részére kellett többet várni?

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbálja meg újra.
Indulhat a kvíz »