2017 szeptemberében volt, hogy Pataki Zita részletesen beszélt meddőségéről. Akkor elmondta:

Talán azt már sokan sejthették, hogy nem azért nincs gyerekem, mert nem szeretnék, vagy mert a karrierem lenne számomra az elsődleges. A férjemmel sok éven át, minden erőnkkel és energiánkkal azon voltunk, hogy gyermekünk születhessen, és akkor sem adtuk fel az álmainkat, amikor kiderült, meddők vagyunk. Végül elérkezett az a pont, amikor az orvosunk javaslatára abbahagytuk a további próbálkozásokat, de minden küzdő párnak rengeteg erőt kívánok, és azt üzenem, hogy amíg akár csak egy parányi esély is van a sikerre, ne adják fel!

Pataki Zita és férje 2012 decembere óta készül a családalapításra. Az eltelt időszakban nyolcszor volt lombikbaba-beültetése. Az utolsó sikertelen kísérlet után a meteorológus azt mondta, hogy elfogyott az ereje, de most újból megpróbálja. Úgy néz ki, hogy ez lesz az utolsó kísérlet, mivel férjével közösen Az utolsó lombik címmel indított vlogot, amin keresztül majd mindent megmutatnak, hogy segítsenek a hozzájuk hasonló helyzetben lévő embereknek.

Ebben a témában nagyon nagy az információhiány, ezért igyekszünk mindenről beszélni. Ez a cél 

- mondta Pataki Zita, aki azzal is tisztában van, hogy a beültetés megint sikertelen lehet, de ezzel kapcsolatban úgy nyilatkozott, hogy 

A szomorúság, a fájdalom, a düh az élet része. Örülök, hogy boldog lehetek a férfi mellett, hogy egészséges vagyok, másnak meg ez nem adatik meg. Nekem ez a fájdalmam van, és profi vagyok a "sebkezelésben". Ha már a sorstól ehhez kaptam erőt, akkor tovább kell adjam. Az erőt és a tudást is. [...] Édesanyámnak is azt mondtam, semmi baj nem lesz, és ő ismeri az erőmet. Bennem született meg ez a gondolat, nem erőszakolta rám senki a döntést. Úgy látszik, még mindig nem mondtam le róla.

(Bors)