Valószínűleg meg kéne várnunk ezzel a heti trenddel, amíg Manila Luzon tényleg megnyeri a RuPaul's Drag Race című, most már díjnyertes travivetélkedő All Stars 4 című évadát pár hét múlva, de egyszerűen nem tudjuk tovább tartóztatni magunkat, annyira erős kontent jött már össze így is. Plusz simán lehet, hogy a versenyt végül mégsem ez a 37 éves, Karl Westerberg polgári nevű előadóművész fogja megnyerni, de az biztos, hogy jelenleg a nagy esélyesek között tartják számon.

Ez már a harmadik olyan szezonja a Drag Race-nek, amiben a fenti borítóképen is látható Manila Luzon szerepel, benne volt a normál évadok közül a harmadikban 2011-ben, az első All Starsban 2012-ben, és most még elképesztőbb szettekkel jött vissza bő hat év elteltével. Az egyik ruhája annyira elképesztő volt méghozzá, hogy nem is engedték adásba – mindjárt mutatjuk azt is. Manila Luzon egy furcsa, de roppant kreatív elegyét képviseli a jelmezviselésnek és a divatozásnak, hiszen a legtöbb ruhájában van valami konkrét vizuális öltet – egyik sem csak úgy egy ruha. Önnek melyik szett tetszik a legjobban?

Ja igen, spoiler alert!

Ha ön (pl. a Netflixen) követi az All Stars 4-et, de még nem látta az első 6 epizódot, akkor ez a cikk néhány kisebb meglepetést le fog lőni (azon kívül, hogy azt már el is mondtuk, hogy Manila eddig még nem esett ki), szóval vigyázva görgessen lejjebb.

Ananász

Manila Luzon egyik legemlékezetesebb dobása 2011-ben az volt, amikor ananásznak öltözött. Ezt a pillanatot idézte meg újra tavaly decemberben az All Stars 4 évad premierjének tiszteletére rendezett eseményen.

Nagymadár elgázolva

Szintén 2011-es szereplése óta tér időnként vissza Manila Luzon a Szezám utcához, részben, hogy emlékeztessen mindenkit erre a frenetikus playbackcsatára. Most megint egy Nagymadárra utaló öltözéket rakott össze, de ezúttal a bábfigurát sajnos elgázolta egy autó.

Marie Antoinette

Egy másik szettel ha nem is konkrétan Marie Antoinette-et, de úgy általában a Versailles-i paloták világát értelmezte újra és tette modernné. Ha eddig nem tűnt volna fel, szólunk most: Manila Luzon általában fekete-fehér hajat visel.

Véres betét

Igen, most érkeztünk el ahhoz a ruhához, amit túl ízléstelennek találtak a RuPaul's Drag producerei, mert szerintük véres intimbetétnek öltözni nem poén. Pedig Manila Luzon mindenképpen viccnek szánta, mármint szóviccnek, hiszen a transzvesztiták általában kitömik a ruhájukat itt-ott, hogy nőiesebb alakot csináljanak maguknak. Ezt a tömést angolul padnek hívják, és ez a ruha egy olyan feladathoz készült a műsorban, ahol a pontosan a padding volt a lényeg. És persze az intimbetétet szintén padnek hívják angolul, szóval volt éppen oka Manila Luzonnak, hogy véres intimbetétnek öltözzön. Még a hajában a csík is vérvörös, de ez a tévébe túl sok lett volna, így aztán Luzon ehelyett a Versailles-os szettet viselte az adásban.

Angyal

Az egyik adásban az volt a feladat, hogy angyali fehérbe kellett öltözni, hát Manila Luzon ehhez is összedobott egy szerény kis jelmezt, arany kiegészítőkkel. Ja igen, már farsang van, szóval ha ön eljut egy jelmezbálba, merítsen inspirációt például Manila Luzontól!

Spagetti

Ön szerint melyik az eddigi legjobb Manila-ruha az All Stars 4-ból?

Hatodiknak pedig csodáljuk meg együtt a most pénteki részben bemutatott Manila-ruhát! A koncepció egy kicsit a Moschino virágcsokros kollekciójára emlékeztet, csak annál sokkal, de sokkal jobban ki van csinálva. Maga a ruha egy klasszikus, elegáns és nagyon nőies fazon, de közben mintha a sarki kis olasz étterem kockás abroszát rántotta volna magára Manila.

Emlékszik még a spagettipántos topokra a '90-es évekből? Hát ez egy új értelmezése ennek a kifejezésnek, és persze tányéralakú kalap van az egészhez, amit egy villa díszít. Sőt, szintén vállnál van egy húsgombóc is az egészhez, mert ez egy amerikai-olasz spagetti.

Hat jópofa, vicces, mégis nagyon elegáns öltözéket néztünk most meg – önnek melyik a kedvence?